• Načítám...
>

Park Cihelná projde revitalizací

  • 29. března 2020,
  • 23:39,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Nové lavičky, chodníky nebo dětské hřiště. To je nová podoba parku Cihelná. Ten by v budoucnu měl projít kompletní rekonstrukcí.

Reklama

Park Cihelná čeká proměna. Revitalizace tohoto prostoru patří mezi aktuální investiční projekty Prahy 1.

"Park Cihelná se nachází na úžasném místě v historické části centra Prahy. Je to místo, kde je jeden z ještě zachovalých původních brodů přes řeku Vltavu. Toto místo tak bude kompletně zrekultivováno," říká Petr Hejma, starosta MČ Praha 1.

Opravou projde jak nábřeží, tak i stezka pro pěší nebo trávníky. Přibudou také nové prvky, jako např. dětské hřiště.

"Bude tam také nové pobytové schodiště k Mánesovu mostu, pobytové trávníky, vysazeny stromy a pokryvné keře. Kompletně také doplníme mobiliář," říká Jan Brabec, vedoucí oddělení územního rozvoje MČ Praha 1.

"Zároveň tam bude zřízena cyklotrasa, která by měla vézt z Prahy 7 skrz centrum Malé strany až na Smíchov," říká Petr Hejma, starosta MČ Praha 1.

Městská část má již k dispozici veškerou projektovou dokumentaci a v nejbližších týdnech bude žádat o stavební povolení.

"Počítáme, že během léta by naše investiční oddělení získalo stavební povolení a se zahájením vegetačního úklidu by mohla být ke konci roku zahájena samotná realizace," říká Jan Brabec, vedoucí oddělení územního rozvoje MČ Praha 1.

Pokud půjde vše podle plánu, mohly by stavební práce být hotovy během příštího roku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu