• Načítám...
>

Praha 1 podpoří podnikatele i ve třetí vlně

  • 3. dubna 2020,
  • 17:52,
  • PRAHA 1,
  • Jan Varga

Praha 1 pokračuje v pomoci podnikatelům, kteří své živnosti provozují na území městské části. V první vlně posunuli povinnost zaplatit nájem, ve druhé pak jetě nájmy slevnili. Ve třetí vlně pak chce městská část poskytnout pomoc adresně těm, kteří ji potřebují nejvíce.

Reklama

Praha 1 pokračuje v pomoci podnikatelům, kteří jsou v době nouzového stavu ve složité situaci. Ve třetí vlně pomoci chce poskytnout podporu všem živnostníkům, kteří ji potřebují nejvíce. Postupovat tedy budou adresně. 

„Už bychom rozdělili ty subjekty podle jednotlivých kateogorií. Něco jiného je restaurace, něco jiného kadeřnictví, pekařství a podobně. Chceme maximálně vyjít vstříc podnikatelům, kteří se starají o občanskou vybavenost, kteří z toho nemají ani nějaké velék výdělky, ale teď bojují o přežití,“ říká Karel Grabein Procházka (ANO), radní MČ Praha 1.

V první vlně pomoci, ke které Městská část přikročila 17. března, hned několik dní po vyhlášení nouzového stavu, umožnila podnikatelům po tři měsíce nehradit nájem v nebytových prostorách v majetku Městské části, doplatit ho budou moci až do poloviny příštího roku.

„Rada přijala další opatření, které už znamenalo i konkrétní finanční úlevu v tom smyslu, že jsme dali podnikatelům slevu na nájemném ve výši jednoho měsíčního nájmu a zároveň jsme řekli, že v letošním roce nevyužijeme valorizaci nájemného. Když bych to měl říct finančně, tak tam, kde přicházím o peníze z hlediska valorizace, tak to bude městskou část stát zhruba pět milionů a to, že dáváme slevu na nájemném, to bude stát městskou část třicet osm milionů, dodává radní MČ Praha 1 Grabein Procházka (ANO).

Celkem už tedy Městská část podpořila podnikatele částkou 43 milionů korun. Veškeré potřebné informace o vývoji situace a možnostech pomoci získají živnostníci na odboru majetku Úřadu městské části Praha 1. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu