• Načítám...
>

Praha 1 se připravuje na znovuotevření škol

  • 27. dubna 2020,
  • 20:08,
  • PRAHA 1,
  • Lukáš Kubát

Místostarostka Eva Špačková, pozvala na radnici Prahy 1 všechny ředitele místních základních škol. Tématem diskuze bylo znovuotevření škol a hygienická opatření, která zde budou fungovat.

Reklama

Dvacátý pátý květen, to je den, kdy se po více než dvou měsících znovu otevřou první stupně základních škol. V Praze 1 se v ten samý den otevřou i školy mateřské.

"Protože si myslíme, že hodně rodičů má, jak předškoláka, tak dítě mladšího školního věků. Takže bychom chtěli velmi uvolnit ruce rodičům, aby se mohli vrátit do práce," říká místostarostka Eva Špačková. 

Místostarostka Eva Špačková se na radnici první městské části sešla s řediteli základních škol, aby společně doladily detaily otevření.

"Městská část bude všechny požadavky epidemiologického charakteru zajišťovat," komentuje Špačková.

A proto i školský odbor první městské části dostal úkoly a bude spolupracovat s jednotlivými řediteli.

"Jak budou před nástupem žáků, ale i v nějakém periodické opakování dezinfikovány školní budovy. Pan starosta přislíbil, že do škol bude dodáno dostatečné množství dezinfekce, jak na úklid, tak dezinfekci rukou," říká ředitel ZŠ a gymnázia Malostranská, Tomáš Ledvinka.

Školy budou chránit i starší pedagogy, u kterých je větší riziko těžšího průběhu nemoci covid-19 a tak budou učit především ti mladší.

"My jsme si zjistili předběžný zájem žáků. Víme že v každé třídě se zhruba vejdeme do toho limitu, který je 15 žáků na třídu.  Máme dostatek pracovníků na prvním stupni, máme i dostatek kantorů na stupni druhém, kteří jsou schopni nastoupit. Máme i družináře, kteří jsou připraveni zasáhnout, takže nemám starost, aby jsme to personálně zajistili, dodává ředitelka ZŠ a gymnázia Gutha-Jarkovského, Jitka Kendíková.

Podle ředitelů už se většina dětí do školy těší, což potvrzuje i vysoký zájem o online výuku, která ve většině škol v současnosti probíhá.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu