• Načítám...
>

Thajská velvyslankyně vařila pro hasiče

  • 30. dubna 2020,
  • 8:26,
  • PRAHA 1,
  • Lukáš Kubát

Velvyslankyně Thajského království spolu se starostou Prahy 1 uvařila jídlo lidem v první linii. Společně vařili thajskou specialitu Pad thai. A jídlo pak putovalo například dobrovolným hasičům v Praze 1.

Reklama

Exotické vůně thajského jídla zavoněly po Praze 1. Thajská velvyslankyně totiž spolu se starostou městské části vařila thajské menu všechny v první linii.

"Jsme tu proto, protože Thajsko a Česká republika sdílí stejný problém s nemocí covid-19. Thajské velvyslanectví už v minulých týdnech poskytovalo čerstvě uvařené jídlo dobrovolníkům v centru, ale chtěli jsme víc. A proto jsme dnes, tady uvařili jídlo pro hasiče, zdravotníky a dobrovolníky," popisuje velvyslankyně Thajského království Ureerat Chareontoh.

"Pro nás pro všechny je úžasné, že takto vzdálená země přišla s nabídkou pomoci. Že má zájem o to, býti platnou. A v podobě takového thajského pozdravu poděkovat všem, co byli v první linii a bojovali s nákazou. Pro mě to má velkou symboliku, že se všichni co mají srdce spojují," říká starosta Prahy 1 Petr Hejma.

"Uvařili jsme Pad thai. Je to velice známé a populární thajské jídlo. Ze smažených nudlí, krevet a speciální omáčky," dodává velvyslankyně.

Jiná thajská dobrůtka dorazila dobrovolným hasičům z Prahy 1, pro ně bylo přichystáno, dvacet porcí křupavého vepřového bůčku s thajskou rýží.

"To jídlo, které dostáváme, to je fantastický. A my jsme hasiči, kteří pracují 12 až 16 hodin denně, takže to jídlo fakt oceníme. Potřebujeme ho velký množství, vidíte moje chlapy, jak vypadaj. Takže z naší strany nadšení," komentuje Zdeněk Čihák, velitel Jednotky Sboru dobrovolných hasičů Praha 1.

Kromě hasičů thajské pokrmy putovaly i do Nemocnice Na Františku, střediska sociálních služeb, nebo pro část úředníků Prahy 1.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu