• Načítám...
>

Středisko sociálních služeb odolává šíření koronaviru

  • 30. dubna 2020,
  • 16:35,
  • PRAHA 1,
  • David Wilczek

Senioři i zdravotně postižení jsou koronavirem ohrožení nejvíce. Právě těmto občanům pomáhá v Praze 1 Středisko sociálních služeb městské části. V jakém režimu v této době funguje? Podívejte se na další reportáž.

Reklama

Seniorům i zdravotně postiženým osobám pomáhá v Praze 1 Středisko sociálních služeb této městské části. Jako jedno z prvních v hlavním městě zavedlo už v lednu bezpečnostní opatření proti šíření koronaviru. Díky tomu se může pochlubit tím, že ani jeden klient těchto zařízení nebyl nakažen nemocí COVID -19. 

"Je to dáno tím, že pracovnice našeho střediska na to pracovali už v lednu v rámci vlastního krizového štábu. Takže včas vyhodnocovali reálné nebezpečí, které se na Prahu a konkrétně na tuto ohroženou skupinu blížilo,"uvedl radní MČ Praha 1, Petr Burgr. 

"My jsme nastavili ty opatření tak, aby se nám nepotkávali pečovatelky, které chodí do terénu po celé městské části a pečovatelky, které pracují v pečovatelských domech," doplnila ředitelka Střediska sociálních služeb Praha 1, Helena Čelišová. 

V rámci opatření byly ve všech šesti domovech s pečovatelskou službou zavedeny i noční služby. A to jak kvůli bezpečnosti klientů tak i z důvodu psychické podpory. 

"Ví, že tady nebudou přes noc sami, kromě ostrahy.  Ty noční služby budeme postupně uvolňovat v momentě jak se bude blížit konec stavu nouze," dodala ředitelka Střediska sociálních služeb Praha 1, Helena Čelišová. 

Vzhledem k postupnému uvolňování vládních nařízení, byli obnoveny některé činnosti, které seniorům zpříjemňovaly volnou chvíli. Klientům například hrají hudebníci přímo do oken. 

"Tam, kde je to možné, například zde v Týnské ulici, kde je veliká zahrada, tak už nám tady hráli filharmonici v rámci projektu Hrajeme do oken nebo koncert zpěvačky a herečky Barbory Hrzánové," prozradila ředitelka Střediska sociálních služeb Praha 1, Helena Čelišová. 

Středisku sociálních služeb v době nouze pomáhají také členové příspěvkových organizací a místní dobrovolní hasiči, kteří pravidelně dezinfikují vnitřní prostory radnice i domovů s pečovatelskou službou. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu