• Načítám...
>

V Malostranské besedě připravují další výstavu

  • 12. května 2020,
  • 22:21,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Fotograf Jan Saudek bude vystavovat svá díla v Malostranské besedě. Výstava bude zahájena v prostorách místní galerie 15. května. Navštívit ji budete moci více než měsíc.

Reklama

V galerii Malostranské besedy připravují výstavu Jana Saudka. Ta se bude konat u příležitosti fotografových narozenin.

"Je to vlastně takový příběh mého života. Moje milenky, moje děti. Na většině těch fotografiích jsou lidé, protože považuji, že portrét je ta největší věc, kterou malíř nebo fotograf může udělat," říká Jana Saudek, fotograf.

K vidění tu je téměř 100 fotografií. Na jejich výběru se podílela partnerka Jana Saudka.

"Já jsem dost nezodpovědný a vybírat je nemůžu, protože jsou tady věci, které mě překvapují svojí odvážností, ale vybírala je moje partnerka, která má za sebou vysokou školu, takže to snad vybrala dobře. Já jsem trochu vyděšen, ale možná se doba změnila tak, že ty fotografie už nebudou tak úderné, jako by byly před 50 lety, kdy většina z nich byla udělaná," říká Jan Saudek, fotograf.

Výstavu podporuje městská část Praha 1, která v prostorách Malostranské besedy nechala galerii vybudovat.

"Výstavy jsou v dotačním programu oblasti kultury. Schvalovat je budeme pro tento rok na zastupitelstvu. Jinak tento prostor jsme podpořili tou rozsáhlou investicí při rekonstrukci. Původně v těchto prostorách galerie byla půda a sklad všeho možného. Tou rekonstrukcí Malostranské besedy se tento prostor ukázal i veřejnosti," říká Petr Burgr, radní MČ Prahy 1.

Výstava bude k vidění od 15. května do 30. června.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu