• Načítám...
>

Praha 1 hostila další ročník slavností Navalis

  • 16. května 2020,
  • 9:47,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Datum 15. května i letos tradičně patřilo Svatojánským slavnostem Navalis. Jejich letošní 12. ročník se ale musel obejít bez lidí. Na vině byla vládní opatření v souvislosti s pandemií koronaviru.

Reklama

Jako každý rok se i letos se v Praze uskutečnily Svatojánské slavnosti Navalis. Jejich dějištěm se již tradičně stala první městská část.

"Je to tradiční akce v novodobé historii a navíc je to tradiční akce naší národní kultury, protože Jan Nepomucký v podstatě ochraňuje každý 2. most v České republice. Já jsem strašně rád, že se toho pan Bergman ujal a vytvořil svojí prací tuto naší tradiční akci," říká Petr Burgr, místostarosta MČ Praha 1.

"Pro mě je to velká sláva, protože jsem byl u 1. ročníku, když se slavnosti Navalis pořádaly v Praze 1," říká Petr Hejma, starosta MČ Praha 1

Letošní 12. ročník slavností se kvůli nařízení v souvislosti s panedemií koronaviru konal v komornějším duchu. Určený byl převážně pro pozvané hosty.

"Hlavní rozdíl oproti minulým ročníkům jsou počty lidí. Na některých bylo i 20000 lidí a dnes jich tu je 100. Samozřejmě jsme zredukovali i program. Nejsou tu žádní parašutisté, ani otužilci. Spousta věcí, které doprovází Navalis, letos nemáme," říká Vojtěch Pokorný, předseda Svatojánského spolku.

S tím souvisela také bezpečnostní opatření, která museli všichni návštěvníci dodržovat.

"Jsou dodržovány vládní opatření. Dodržují se bezpečné rozestupy a omezený počet osob," říká říká Petr Burgr, místostarosta MČ Praha 1.

"Byl zajištěn pořádkový dohled městské policie, ale všichni byli ukáznění a dodržovali bezpečnostní předpisy. Nebylo tak potřeba dělat žádná další opatření," říká Petr Hejma, starosta MČ Praha 1.

Ani letos nechybělo Svatojánské procesí. To prošlo z Hradčan přes Karlův most až na Křižovnické náměstí. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu