• Načítám...
>

Nemocnice Na Františku získala finanční dar

  • 27. května 2020,
  • 19:09,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Sdružení manželek diplomatů předalo šek na 150 tisíc korun Nemocnici Na Františku. Ta za tuto částku pořídí přístroj, který by měl usnadnit práci zdravotním sestrám.

Reklama

150 tisíc korun. To je částka kterou získala Nemocnice Na Františku od Sdružení manželek diplomatů jako poděkování za pomoc při boji proti koronaviru. 

"Nemocnice byla v 1. linii, zřídila tady oddělení Coves, kde přijímali nemocné koronavirem, především z řad seniorů a starali se o ně. Tým nemocnice odvedl v tomto směru vynikající profesionální práci. My jsme pyšni na to, že taková, v zásadě malá nemocnice provedla tak velkou věc," říká Petr Hejma, starosta MČ Praha 1.

"Když nemocnice otevřela dveře nemocným s Covidem, tak jsme si mysleli, i přes to, že Na Bulovce většinou pomáhali, že ta malá nemocnice, jestli ji můžu takto nazývat, která sídlí v Praze 1 potřebuje pomoc, tak jsme se rozhodli jim něco darovat," říká Nevila Kuka, prezidentka DSA Prague.

Nemocnice za tuto částku nakoupí nový přístroj. Ten bude určený pro oddělení dlouhodobě nemocných.  

"Zjednoduší práci sester. Nechci to blíže specifikovat, protože samozřejmě vše projde řádným výběrovým řízením. Nicméně jsme vytipovali přístroj, který velmi zjednoduší péči o pacienty na tomto oddělení," říká David Erhart, ředitel Nemocnice Na Františku.

Oddělení vzniklo v lednu roku 2000. Má 26 lůžek ve 2-3 lůžkových pokojích a je určené i pro klienty se zhoršenou pohyblivostí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu