• Načítám...
>

Smetanovo nábřeží je opět otevřené motoristům

  • 9. června 2020,
  • 13:33,
  • PRAHA 1,
  • David Wilczek

Jízdní pruh ve směru od Národního divadla ke Karlovu mostu na Smetanově nábřeží je opět pro řidiče otevřen. Po stížnostech vedení Prahy 1, nechalo hlavní město odstranit betonové bloky, které bránili vjezdu. O tom jak by měl provoz v na této komunikaci vypadat se bude ještě jednat.

Reklama

Omezení dopravy v úseku od Národního divadla ke Karlovým lázním na Smetanově nábřeží vyvolalo v uplynulých týdnech spory na pražském magistrátu. S rozhodnutím nesouhlasilo ani vedení Prahy 1. Projíždějící řidiči tak od 23. května využívali zejména ulici Karolíny Světlé a Divadelní. To se však nelíbilo místním lidem, kteří si stěžovali na dopravních ruch obzvláště během nočních hodin. Po vzájemné dohodě tak došlo k odstranění žlutočerných betonových zátaras, které bránili vjezd všem vozům. 

"Ten negativní dopad ulice Karolíny Světlé a Divadelní se snažíme řešit tím, že v noci zpřístupníme zde tento úsek na Smetanově nábřeží, tedy od 22:00 do 6:00. Tím pádem tam, kde obyvatelé bydlí, tam nebude ten hluk. A tady, kde nikdo nebydlí tak vlastně neuškodí ," uvedl náměstek primátora hl. m. Prahy, Adam Scheinherr.

Ideální představa vedení Prahy 1 uzavřít tento přibližně sto metrový úsek během víkendu. O tom se však bude ještě jednat. 

"Ideální představa je, že by v noci jezdila vozidla přes nábřeží, nezajížděla do obytné zóny do zmíněných ulic a zároveň bychom si dovedli představit, že by zde byla o víkendech úplná uzavírka nábřeží, abychom si to mohli vyzkoušet jak to bude fungovat," představil svoji vizi starosta MČ Praha 1, Petr Hejma.

Městská část má však mnohem ambicioznější plány jak naložit s tímto prostorem, který nabízí velké množství vyžití. 

" Především bych se soustředil na tu lávku podél Vltavy. To si myslím, že tam by mohla vzniknout komunikace pro pěší, která by mohla být krásná. A hlavně odražena od té dopravy a hluku. Protože tady nahoře ten hluk prostě bude. Nicméně i tato část se dá určitě udělat kulturně tím, že by se rozšířil celý tento prostor chodníku. Protože by se ta zastávka mohla přehodit k Národnímu divadlu vedle Žofína. Tím pádem by se tento prostor uvolnil," doplnil radní MČ Praha 1, Michal Caban.


O případných dalších úpravách bude magistrát jednat s radnicí Prahy 1 v nejbližší době. Zatím  zůstane nábřeží ve směru od Národního divadla přes den neprůjezdné. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu