• Načítám...
>

Kozí spolek uspořádal další sousedské setkání

  • 25. června 2020,
  • 12:32,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Tradiční Jahodové reggae se konalo na tzv. Kozím plácku v Praze 1. Toto sousedské setkání pořádal Kozí spolek. Ten letos slaví 5 let od svého vzniku.

Reklama

Tzv. Kozí plácek v samém centru metropole ožil dalším sousedským setkáním. To již tradičně na tomto místě pořádal Kozí spolek.

"Akce je vymyšlená tak, že je to ukončení školního roku a oslava příchodu léta. Těšíme se na to, že to bude takové volnější, ač tenhle rok to bylo komplikovanější," říká Jiří Mokrý, zástupce Kozího spolku.

Je to radost tady, protože jsme na místě, v podstatě několik desítek metrů od Staroměstského náměstí. Jsme tady uprostřed ohromného zájmu peněz o tuto lokalitu. Přes to se tady našli lidé, kteří vytvořili spolek a kteří tady spolkovým způsobem žijí jako sousedé," říká Petr Burgr, místostarosta MČ Praha 1.

Akce nesla název Jahodové reggae a návštěvníci tak mohli ochutnat několik pochoutek vyrobených z jahod. Ty tradičně připravili firmy, které mají v okolí plácku své sídlo. Nechyběly dezerty, jahodové knedlíky či víno.

"Lidé, kteří nám s akcí pomáhají jsou lokální, místní lidé, kteří provozují nějakou provozovnu nebo svojí živnost a spoluvytváří myšlenku této akce," říká Jiří Mokrý, zástupce Kozího spolku.

Spolek byl založený před 5. lety a každý rok pořádá několik sousedských akcí.

"Pořádáme 4 akce v roce. Je to velikonoční Vítání jara, pak máme tohle jahodové reggae. Předposlední akcí je šlapání zelí a lovecká sezóna. To je taková akce, pro uvítání lidí po prázdninách v novém školním roce," říká Jiří Mokrý, zástupce Kozího spolku.

Další akcí je Adventní zpívání. Na ní, stejně jako na dalších aktivitách spolku se finančně podílí MČ Praha 1.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu