• Načítám...
>

Praha 1 hledá uplatnění pro Rybářský domeček

  • 26. června 2020,
  • 11:31,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

V Rybím domečku na pražské Kampě by své zázemí mohly najít místní spolky a aktivity pro děti a mládež. Tyto návrhy nejčastěji zaznívaly na další participační schůzce občanů Prahy 1 s vedením městské části. O definitivní budoucnosti těchto prostor by mohlo být rozhodnuto ještě letos.

Reklama

Budoucnost Michnovského letohrádku, tzv. Rybího domečku na Kampě je zase o trochu jasnější. Vedení Prahy 1 uspořádalo participační setkání s občany, kde mohli zájemci přednést své návrhy na využití této budovy.

"Myslím, že značka ideál je, aby to lidem vyhovovalo a zavítali sem normální lidé. Ta náplň a prostředí, aby vyhovovala a byla cenově dostupná. Mělo by to sloužit hlavně občanům Malé Strany, Prahy 1, ale také ostatním Pražanům," říká Michal Caban, radní MČ Praha 1.

Názory účastníků participačního setkání na využití Rybářského domečku se víceméně shodovaly. Obyvatelé Prahy 1 by v těchto prostorách rádi viděli vyžití pro děti a mládež. 

"Pokud by tu bylo cokoli pro využití dětí nebo teenagerů, tzn. jakákoli aktivita, která jim pomůže trávit čas smysluplně, např. tvůrčím způsobem. Tzn. filmové projekty, tvorba fotky, výtvarné dílny, ale i setkávání nebo besedy se zajímavými osobnostmi," říká Lenka Pavlíková, místopředsedkyně Spolku přátel Malé Strany a Hradčan.

"Máme dojem, že na Malé Straně chybí aktivity a prostor pro věkovou kategorii od 8 let do dospělosti. Vidíme tu potenciál naplnit to programem, který je pro tuto věkovou skupinu. Zároveň to bude místo setkávání, kulturní činnosti atd.," Barbara Šabachová, zástupkyně KC Kampa.

Tyto návrhy se shodují s konceptem, který by zde uvítali i zástupci radnice Prahy 1. Ti v minulosti zamítli záměr předchozího vedení městské části vybudovat v Rybářském domečku luxusní restauraci.

"Chtěli bychom do něj vdechnout nový život a udělat z něj Dům dětí a mládeže, spolkový klubový prostor, rybí restauraci, místo setkávání atd.," říká Petr Hejma, starosta MČ Praha 1.

Podle zástupců radnice bude možná svolána ještě jedna participační schůzka. Po ní by mohlo být definitivně rozhodnuto o budoucnosti těchto prostor na Kampě.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu