• Načítám...
>

Praha 1 podporuje místní podniky a restaurace

  • 30. června 2020,
  • 13:12,
  • PRAHA 1,
  • David Wilczek

Většina klubů a restaurací v centru metropole pocítila razantní úbytek hostů. Spousta z nich byla nucena zrušit plánované koncerty či kulturní akce. I přes tento fakt se snaží program obnovit a nabídnout pestré vyžití. To se jim daří i díky podpoře radnice Prahy 1.

Reklama

Restaurace, kluby a podobné podniky působící na území Prahy 1 momentálně zápasí s ušlým ziskem a s úbytkem zahraničních turistů. O něco jednodušší to mají ty, které byly zaměřené na místní klientelu. Vedení radnice Prahy 1 se proto soustředila na spolupráci a podporu těchto podniků. Díky tomu mohou provozovny překlenout toto nepříznivé období.

"Máme dotační programy, díky kterým podporujeme kulturu v rámci několika miliónů. Je to téměř 7 miliónů korun ročně, které rozdělujeme těmto podnikům. Letos jsme na tu současnou situaci reagovali tak, že jsme odpustili měsíční nájemné. A teď jednáme a podnikáme kroky, aby podniky dosáhly zároveň na státní podporu," uvedl místostarosta MČ Praha 1, Petr Burgr.

Spousta provozovatelů klubů či podniků musela zrušit plánované koncerty čí kulturní akce, na které byli Pražané zvyklí. I přes tento fakt se snaží program alespoň obnovit a nabídnout pestré vyžití.

"Určitě to nebude tak nabyté jako na jaře. Ale hodně pojede naše divadlo, například Divadlo RePublika. Máme připravené i standup Comedy a standup vystoupení v rámci akce Prague Pride," uvedl hlavní produkční klubu Rock Café, Šimon Blažko.

"Začali jsme dělat různé koncerty ve spolupráci s Prahou 1 a to nám taky hodně pomohlo. Byly to projekty v ulicích, jako je například Sousedé sousedům apod. Dále děláme léto pro Pražany na Střeleckém ostrově. To je to, co by nám mělo pomoci překonat tuto úžasnou krizi," dodal vedoucí produkce Malostranské besedy, David Pešek Dvořák.

Vedení Prahy 1 plánuje místním provozovatelům poskytnout pomoc i v následujícím období. A to buď formou slevy na nájemném nebo pomocí dotace. Vše bude jasné během září, kdy bude zastupitelstvo jednat o změnách v rozpočtu této městské části.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu