• Načítám...
>

Pražané společně hodovali na Karlově mostě

  • 30. června 2020,
  • 21:05,
  • PRAHA 1,
  • David Wilczek

Pražané měli jedinečnou možnost společně se sejít u jednoho stolu na Karlově mostě a symbolicky se tak rozloučit s uplynulým nelehkým obdobím koronavirové krize. Přítomným se zároveň naskytl netradiční pohled, kdy tato historická památka není pod náporem turistů ze zahraničí a patří výhradně jim.

Reklama

V úterý večer byla pro Pražany na Karlově mostě připravena jedinečná společenská slavnost s názvem Prostřený stůl, během které se mohli symbolicky rozloučit s uplynulým nelehkým obdobím a zároveň přivítat prázdniny. 

Pražané tak měli jedinečnou možnost se sejít u tohoto nekonečného stolu a společně hodovat a bavit se.

"Zorganizovali jsme to na poslední chvíli, těsně před koncem školního roku a je to takové vyjádření toho vzmachu, že se nebojíme, že se můžeme potkat, dát si se sousedem bábovku. Doufám, že to bude inspirovat i další města, která zorganizují na svých mostech něco podobného," prozradil motivaci organizátor akce, Ondřej Kobza.

O událost byl obrovský zájem. Během jedné minuty bylo rezervováno všech 1500 míst. Kromě dobrého jídla a pití se přítomným naskytl neobvyklý pohled, kdy tato historická památka není pod náporem turistů ze zahraničí a patří výhradně lidem žijícím v Praze. 

anketa

Tato akce vznikla ve spolupráci s radnicí Prahy 1, která dlouhodobě podporuje kulturu v centru hlavního města. 

"Občané ČR sem přijedou v podstatě jen na víkend. A my jsme řekli, že to bude v úterý, protože v tu chvíli patří Karlův most Pražanům," uvedl radní MČ Prahy 1, Petr Burgr.

"Zamáváme celému světu s tím, že začínáme v historickém centru žít, a že se hlavně těšíme na všechny slušné turisty. Ne na ty, kteří k nám jezdí jen za levným alkoholem," doplnil starosta MČ Praha 1, Petr Hejma.

Společné stolování s nezaměnitelnou kulisou Pražského hradu či Vltavy si mohli přítomní užít až do desáté hodiny večer. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu