• Načítám...
>

Dobrovolní hasiči Prahy 1 uspořádali další tábor

  • 13. července 2020,
  • 13:01,
  • PRAHA 1,
  • David Wilczek

Dobrovolní hasiči Prahy 1 uspořádali pro děti příměstský tábor. Holky i kluci si během pěti dnů naučí formou hry, jak se zachovat v případě nebezpečí a zároveň si najdou nové kamarády.

Reklama

Dobrovolní hasiči Prahy 1 organizují každý rok příměstský tábor v prostorách Loretánské zahrady. O ten je už tradičně obrovský zájem. Děti se totiž během pěti dnů naučí nejen zábavné hry, ale zároveň spoustu zajímavých a praktických dovedností. 

"Jednak jsou to základní hasičské překážky. Například běh na čas, jak zvládají motoriku, jak se umí pohybovat, jak pracují v týmu. Pak samozřejmě je teoretická část, kdy mají možnost si sáhnout na jednotlivé součásti výstroje a výzbroje. Samostatná část se pak týká práce s protipovodňovou ochranou," uvedl místostarosta dobrovolných hasičů Praha 1, Filip Dvořák.

"Léto bez této akce si už dnes nedokážeme představit a letos slavíme 10. výročí této unikátní akce. Unikátní je i tím, že příměstský tábor je přímo uprostřed města," uvedl radní MČ Prahy 1, Petr Burgr. 

Dobrovolná jednotka hasičů byla v Praze 1 zřízena v roce 2010. Od té doby prokázala této městské části velkou službu. Zejména v posledních měsících, kdy velmi aktivně pomáhala během koranavirové pandemie. 

"Zajišťovali dezinfekci veřejného prostoru, jednotlivých prostor nemocnice Na Františku či jednotlivých prostor našich domovů s pečovatelskou službou," uvedl starosta MČ Praha 1, Petr Hejma. 

Podrobnosti ohledně termínů a přihlášek na další ročník příměstských táborů naleznou zájemci na webových stránkách dobrovolných hasičů Prahy 1. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu