• Načítám...
>

Z Čelakovského sadů zmizelo graffiti

  • 21. srpna 2020,
  • 18:53,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Nové stanoviště městského kamerového systému, pravidelná péče o čistotu a zeleň nebo odstranění graffiti. To jsou kroky, kterými se Praha 1 rozhodla vydat v rámci renovace Čelakovských sadů. Druhým krokem bylo odstranění graffiti z větrací šachty.

Reklama

Odstranění graffiti a nežádoucích tagů. To je jeden ze čtyř kroků, kterým se Městská část Praha 1 rozhodla při péči o Čelakovského sady vydat. Park, který se nachází vedle nově zrekonstruovaného Národního muzea, byl v minulosti spíše terčem narkomanů a osob bez domova, nežli lidí hledajících relaxaci.

"Dopravní podnik nám umožnil ještě jednu důležitou věc, a to instalovat na toto místo, po diskusi s Policií České republiky, kamerový systém tak, aby v parku bylo možné dohlížet na veřejný pořádek. Park by měl být kontrolován.  Bohužel se nám tam objevuj lidé, kteří nectí ani soukromý ani obecní majetek a policista zde nemůže stát čtyřiadvacet hodin denně," konstatoval Richard Bureš, radní MČ Praha 1.

Graffiti a nános smogu na větrací šachtě odstraňuje firma, se kterou Praha 1 spolupracuje již dlouhodobě.

"Je třeba říci, že u graffiti, které jsou zde nastříkány léta, je odstraňování náročnější. Jak po technologické stránce, tak po stránce preciznosti odstranění. Tam kde jsou už takzvaně zapečené sluncem, tak tam musíme použít chemické přípravky. Stanovili jsme si technologický postup, kolik a jakou koncentraci chemických přípravků, které jsou na bázi kyseliny mravenčí použijeme tak, aby nepoškodily park," popsal Miloslav Černý, majitel úklidové firmy.

Dalšími kroky realizovanými v tomto roce je uzavření smlouvy na péči o zeleň. Mezi tu patří i mimořádně vzácné zahradnické duby, které byly slavnostně vysazeny při výročí 100 let republiky a staly se v minulém roce terčem vandalů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu