• Načítám...
>

Praha 1 si připomněla okupaci koncertem

  • 23. srpna 2020,
  • 23:36,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Aby sny nezešedly. To je název koncertu, který připravil spolek Publicum Commodum u příležitosti výročí okupace 21. srpna 1968. Akce se konala za podpory MČ Praha 1.

Reklama

Spodní část Václavského náměstí patřila 21. srpna vzpomínce na okupaci z roku 1968. U té příležitosti tu proběhla akce pod názvem Aby sny nezešedly.

"Na programu je především směs mluvených slov od historiků a pamětníků, v kombinaci s hudbou, která v té době nemohla hrát. To znamená tu hudbu, kterou jsme nemohli poslouchat. My jsme ji samozřejmě potají poslouchali, za pomocí různě pašovaných desek, CD tehdy nebyla," řekla Jaroslava Janderová, místopředsedkyně spolku Publicum commodum. 

Akci pořádal spolek Publicum commodum, který pravidelně připomíná veškeré historické události, které se udály v novodobých dějinách a které je třeba si připomínat.

"Tady existovalo něco, co zarazilo naši naději, proto se to jmenuje Aby sny nezešedly. Hlavně naději mladých lidí, i jejich rodičů a prarodičů, že by se tady mohl objevit socialismus s lidskou tváří, což je blbost. My jsme to vnímali jako možnost nějaké formy demokracie, ale potom přišla normalizace a bylo po snech o demokracii," řekla Jaroslava Janderová. 

I letos se tato akce konala za podpory první městské části.

"My si velmi vážíme, že spolek Publicum commodum pořádá tuto akci pravidelně. Každým rokem s nimi spolupracujeme, podporujeme je a hlavně jsme rádi, protože připomínat tento den se určitě vyplatí," řekla Eva Špačková, místostarostka MČ Praha 1. 

Součástí programu byla také panelová výstava fotografií připomínající události ze srpna roku 1968.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu