• Načítám...
>

V Praze 1 je zaregistrováno na 74 spolků

  • 17. září 2020,
  • 20:26,
  • PRAHA 1,
  • Jan Varga

Praha 1 uspořádala Spolkový den. Na této akci se prezentovalo mnoho spolků a sdružení, které na území městské části fungují, nebo jsou zde registrované. V současnosti jich městská část eviduje celkem 74. Na akci mohly spolky prezentovat svou činnost, ale také se seznámit s aktivitami dalších sdružení. Akce se konala už pátým rokem.

Reklama

Na pražské Kampě se představily spolky působící v Praze 1. V rámci pátého ročníku spolkového dne se představila aktivní sdružení a volnočasová uskupení, která zpestřují život v centru města. A že jich není málo, městská část v současnosti eviduje na 74 zaregistrovaných spolků. 

"Jsou registrovány a nebo působí výrazně na území MČ Praha 1. Je pravda, že z těch 74 jich není zase tolik aktivních. Nejsou všechny tak aktivní, aby se tady mohly prezentovat. To znamená, že se tady prezentují spolky, které opravdu žijí a vytváří to komunitní prostředí tady na území Prahy 1," řekl Petr Burgr, místostarosta MČ Praha 1.

Návštěvníci se mohli s činnostmi jednotlivých spolků a organizací seznámit na jednotlivých stanovištích, která nabídla i různé kreativní činnosti a soutěže. Své aktivity představilo také Sdružení výtvarníků Karlova mostu, které spravuje kulturní život na této památce už dvacet šest let. 

"Naše aktivity - je to zachování tradiční přítomnosti jak výtvarníků, tak i dalších kumštýřů, jako jsou hudebníci a další veřejné produkce. Jeden z našich cílů je starat se a dbát o bezpečnost té památky, i těch lidí, kteří tam chodí," řekl Roman Kotrč, mluvčí Sdružení výtvarníků Karlova mostu. 

V Praze 1 pak působí také spolky, které například sdružují obyvatele některých čtvrtí. Už několik let tady například funguje Spolek přátel Petrské čtvrti, který sdružuje tamní obyvatele a stará se o to, aby bylo mimo jiné kde se družit a potkávat. 

"Pořádáme různé akce, komentované vycházky, vydáváme Petrské listy, což je takový občasník, který vychází zhruba dvakrát do roka a informuje ať už o historii, nebo o tom současném dění. Jsou tam také rozhovory se známými osobnostmi, které v té Petrské čtvrti žijí," řekla Linda Klečková, předsedkyně Spolku přátel Petrské čtvrti. 

Akce tak ukázala nejen místním návštěvníkům společenský život v městské části. Místní spolky se mohly nejen prezentovat veřejnosti, ale také se seznámit navzájem. Připraven byl také hudební program a zájemci si mohli dokonce vyzkoušet zacvičit Tai-Chi.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu