• Načítám...
>

Infocentrum představuje proměnu hotelu

  • 12. října 2020,
  • 15:57,
  • PRAHA 1,
  • Lukáš Kubát

O proměně hotelu InterContinental bude informovat stánek, který najdete přímo v hotelu. Ten by měl veřejnost seznámit jak s novou podobou budovy, tak i přilehlých náměstí. Na náměstí Miloše Formana má vyrůst i nová, prosklená budova s instalací české kinematografie.

Reklama

V Hotelu InterContinental bylo otevřeno infocentrum, které se věnuje budoucí podobě hotelu a jeho okolí. Tu chce vedení městské části společně s magistrátem konzultovat s veřejností.

"Je to součást dohody s investorem, protože my máme zájem na otevřené, široké participaci nejen s odbornou veřejností, ale i s občany. Infostánek je unikátní příležitostí k tomu, aby se zde každý, kdo má zájem, mohl dozvědět vše o chystaném projektu přestavby Hotelu InterContinental. A především také o revitalizaci veřejného prostoru okolo. Každý může přijít. Může se zástupci architektonické kanceláře pohovořit a informovat se o čemkoli," konstatoval Petr Hejma, starosta MČ Praha 1.

Revitalizace čeká i dvě náměstí v sousedství hotelu. Náměstí Curieových a hlavně náměstí Miloše Formana.

"Co se týká toho náměstí, tak tam vidím pozitivní věci jako třeba, že se změní dopravní režim, že odsud zmizí trošku nešťastný betonový blok. A co je jistě k debatě, je ta navržená novostavba. Proto je dobře, že zde infocentrum vzniklo. Všichni se tak mohou s detaily přestavby seznámit," uvedl Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. města Praha.

Právě prosklená budova, která by měla vzniknout na roku náměstí Miloše Formana, vyvolává největší kontroverze.

"Zredukovali jsme podobu objektu. Snížili jsme jeho výšku. Nyní má tři nadzemní podlaží místo pěti, které tam byly původně. Projekt zapadá do nějaké koncepce architektonické a zároveň uzavírá náměstí takovým způsobem, aby vytvořil do jisté míry intimnější veřejnou plochu, která bude využitelná ať už na kulturně audiovizuální  nebo jiné akce," popsal Michal Smrek, předseda představenstva společnosti WIC Prague.

Podle investora by měla v budově vzniknout například instalace české kinematografie. Infocentrum v Hotelu InterContinental bude otevřeno do 8. listopadu, a to každý všední den od 9 do 17 hodin.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu