• Načítám...
>

Praha 1 rozdala občanům trvalky z uličních květináčů

  • 22. října 2020,
  • 5:14,
  • PRAHA 1,
  • David Wilczek

Městská část Praha 1 se rozhodla nabídnout Pražanům květiny z ozdobných uličních květináčů. Ty byly připravené na Slovanském ostrově. Zástupci městské části to zdůvodňují i finanční výhodností. Výdaje na přezimování by byly totiž moc vysoké.

Reklama

Pražané měli jedinečnou možnost si zdarma pořídit trvalky, které před tím zdobily ulice či veřejné osvětlení první městské části. Za tímto dobrým úmyslem stojí místní radnice, která se rozhodla udělat lidem nejen radost, ale zároveň ušetřit náklady na údržbu květin během zimních měsíců. Tento krok učinila poprvé ve své historii. 

"Jednoduchou matematikou se dá dokázat, že to uskladnění a zalévání přes zimu je dražší, než si na jaře koupit víceméně nové čerstvé sazenice. Abychom je jen tak nikam nezahazovali, protože máme rádi to životní prostředí, tak jsme se rozhodli udělat radost těm lidem v této smutné době a nabídnout jim, aby si je mohli rozebrat," řekl Richard Bureš, radní MČ Praha 1. 

Okrasné květiny byly připravené k rozebrání na Slovanském ostrově. Zájemci si tak mohli vybrat ze tří druhů trvalek. Jednalo se především o pelargonie neboli muškáty, plektrantusy, batáty či břečťany. Na místo dorazily převážně rodiny. I přes dodržování vládních nařízení týkající se maximálního počtu lidí na jenom místě bylo několik set kusů rostlin rozebráno během necelé hodiny.  

anketa

Městská část myslela i na ty, kteří se nemohli dostavit a tráví většinu času v domově důchodců. 

"Velkou část odvezeme do domů našich seniorů, kteří mají obrovskou radost, že si víceméně ty zahrádky přímo vyzdobí a budou se moci starat o tyto kytičky, protože jim moc jiné radosti není," řekl Richard Bureš. 

Vzhledem k velkému zájmu plánuje radnice Prahy 1 rozdávat trvalky z ozdobných uličních květináčů i v příštím roce. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu