• Načítám...
>

Praha 1 pořádá on-line koncerty

  • 23. října 2020,
  • 9:00,
  • PRAHA 1,
  • David Wilczek

Praha 1 spustila online koncerty z Malostranské besedy. Chce tak nabídnout v době nouzového stavu živou hudbu, kterou lze sledovat i z pohodlí domova. Vystoupení by měla probíhat dvakrát do týdne.

Reklama

Vzhledem k vládním nařízením jsou všechny koncerty zrušené. Praha 1 se přesto rozhodla zprostředkovat lidem hudební vystoupení známých muzikantů prostřednictvím on-line vysílání z Malostranské besedy. 

"Nás moc mrzí, že kvůli té situaci, která je a musíme být všichni poctivě doma, tak se ruší spousta kulturních akcí. My jsme v tomto směru chtěli zpříjemnit všem ty nepěkné časy tím, že kulturu přenášíme až do jejich domovů. V tomto směru váš všechny zvu na úžasné online koncerty, které budeme pravidelně streamovat," řekl Petr Hejma, starosta MČ Praha 1. 

Zájemci už měli možnost například sledovat sólové vystoupení kytaristy Norbiho Kovácse, který je znám i díky působení v kapelách Lokomotiva, Kybaru či Ivan Hlas Trio. 

"Malostranskou besedu mám moc rád, hraji tady léta letoucí. Tenkrát jsme začali s Ivanem Hlasem a dalšími kapelami a když je taková nouze, tak jsem to strašně rád přijmul," řekl Norbi Kovács, muzikant. 

Hodinové koncerty mohou zájemci sledovat online, buď přes facebookové profily nebo webové stránky Prahy 1. 

"Koncerty jsou vždy pro jednotlivce, abychom sem nezvali celou kapelu v rámci pravidel, abychom dodržovali ta hygienická nařízení a podobně. Podobné koncerty probíhaly už na jaře a ten zájem jsme zaznamenali celkem veliký. Máme velikou podporu od hudebníků, kteří u nás hráli pravidelně, když je normální režim a moc jim za to děkujeme. Myslím si, že ten program bude kvalitní. Těším se na něj," řekl Martin Vodehnal, dramaturg Malostranské besedy. 

Lidé se mohou těšit například na Amelii Sibu, která vystoupí v pondělí 26. října nebo na Barboru Šampalíkovou, která zazpívá v doprovodu s Petrem Ožanem ve čtvrtek 29. října. Koncerty začínají vždy od 17. hodiny. Více informací naleznou zájemci na sociálních sítích či webových stránkách městské části.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu