• Načítám...
>

Betlémské náměstí prochází proměnou

  • 2. listopadu 2020,
  • 16:52,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Nový mobiliář, stromy i vodní prvek. To vše je v plánech revitalizace Betlémského náměstí. Před několika dny tu byly dokončeny stavební práce 2. fáze této proměny. Další budou pokračovat v roce 2021.

Reklama

Betlémské náměstí prochází revitalizací. Její druhá fáze byla ukončena zasazením stromů.

"Je to krásný strom, který bude nádherně kvést - třešeň ptačí. Oba dva ty stromy jsou asi 7 metrů vysoké, takže se na jaře můžeme již těšit, že se nám tady ukážou rozkvetlé v tom plném světle. Okolo je nainstalováno 6 laviček a okolo těch stromů jsou dvě půlkruhové lavičky, takže jsme dosadili i mobiliář," řekl Petr Hejma, starosta MČ Praha 1. 

V první fázi revitalizace došlo k úpravě povrchu náměstí. Plány na novou podobu tohoto prostoru měla ale radnice trochu odlišné. 

"Naše původní záměry byly poměrně výrazně jiné, chtěli jsme to náměstí výrazněji předělat, rozšířit chodníky na druhé straně, uzavřít ten průjezd pouze pro rezidenty a srovnat ty povrchy na té veliké ploše náměstí. To se bohužel nesetkalo s kladnou odezvou u památkové péče," řekl Richard Bureš, radní MČ Praha 1. 

Betlémské náměstí čeká ještě třetí, poslední fáze revitalizace. Ta bude spočívat v umístění vodního prvku.

"My teď v současné době jednáme o jeho finální podobě a tím pádem to náměstí bude přesně tak, jak si to přejí nejen ti, kteří tady bydlí, ale i ostatní návštěvníci Prahy," řekl Petr Hejma. 

"Nyní nás o tom čeká diskuze, ale památkáři mají poměrně jasnou představu, která by se měla trochu vztahovat k tomuto místu a k architektovi, který tuto Betlémskou kapli zrekonstruoval a mělo by to dávat nějakou symboliku. Jsou před námi ještě ty diskuze," řekl Richard Bureš. 

Radnice Prahy 1 za revitalizaci Betlémského náměstí zaplatí přibližně 10 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu