• Načítám...
>

Praha 1 opět pomáhá živnostníkům

  • 5. listopadu 2020,
  • 8:21,
  • PRAHA 1,
  • Lukáš Kubát

Provozovny občanské vybavenosti, kulturní zařízení nebo provozovny veřejného stravování, které mají pronajaté prostory od první městské části, budou moci získat padesátiprocentní slevu na nájemné. Slevu mohou nájemci uplatnit od listopadu na dobu šesti měsíců.

Reklama

Městská část Praha 1 se rozhodla pomoci živnostníkům. Ti, v koronavirové době, takřka denně zápasí o přežití.

"Již v březnu letošního roku jsme schválili první opatření, kdy jsme odpouštěli jedno měsíční nájemné. Pomohli jsme podnikatelům i s tím, že měli možnost odložit i tři splátky nájemného. Nevalorizovali jsme nájemné," upozornil Petr Hejma, starosta MČ Praha 1.

Podnikatelé, kteří si pronajímají prostor od Prahy 1, se mohou spolehnout na pomoc od městské části i teď na podzim.

"Pomůžeme podnikatelům, kteří dělají veřejné stravování, kulturu a občanskou vybavenost," uvedl Jan Votoček, radní MČ Praha 1.

"Mohou si zažádat o padesáti procentní slevu na nájemném po dobu šesti měsíců. Šest měsíců jsme navrhovali ze dvou důvodů. Ten jeden důvod je, že víme, že se to období do konce roku nezlepší. A víme, že měsíce leden, únor, březen jsou pro podnikatele vždy nejslabšími," doplnil Karel Grabein Procházka, radní MČ Praha 1.

Živnostníci a podnikatelé, kteří budou mít o slevu zájem, musí předložit žádost na odbor majetkové a technické správy Úřadu MČ Praha 1. I kvůli slevám přijde kasa této městské části o desítky milionů korun. Důležité ale pro radnici je, aby podnikatelé těžké období překlenuli.

"My tady nejsme jen jako veřejná instituce, která tady tomu vládne, ale také se musíme chovat jako podnikatel, který pronajímá své prostory. A na to, aby mohl vytvářet veřejné blaho, musí peníze někde získat," dodal Jan Votoček, radní MČ Praha 1.

Už teď je tak jasné, že v příštím roce i v roce 2022, bude městská část muset přiškrtit výdaje kde se dá.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu