• Načítám...
>

Školy v Praze 1 zvládly distanční výuku

  • 30. listopadu 2020,
  • 12:53,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Školy v Praze 1 si s distanční výukou poradily skvěle. A to zejména díky nákupu potřebného vybavení, které mohlo být zapůjčeno dětem. Nemalou úlohu hrály také časté online debaty vedení městské části s řediteli škol.

Reklama

V důsledku zavedených protiepidemických opatření probíhala na školách tzv. distanční výuka. S tou si školy v první městské části hravě poradily.

"Musíme se pochlubit, že ta distanční výuka v Praze 1 byla velmi kvalitní. Vůbec jsme nezaznamenali žádnou stížnost, nebo že by byl nějaký problém. My jsme neustále komunikovali s řediteli škol, měli jsme vždy online porady a dohadovali jsme se ještě předtím, než začalo platit nařízení, které vydalo ministerstvo," řekla Eva Špačková, místostarostka MČ Praha 1. 

Hladkému průběhu distanční výuky přispělo také to, že školy nakoupily potřebné vybavení, které mohly zapůjčit svým žákům.

"Půjčovali notebooky, sluchátka, mikrofony, takže všechno takové technické zabezpečení bylo a samozřejmě se postupem času vždy všechny paní učitelky naučily, jak je to nejideálnější. Zaujmout děti při té online výuce. To není jako normální hodina ve třídě, je to úplně jiný postup a mám radost, že se to opravdu naučily a musíme jim za to velmi poděkovat," řekla Eva Špačková. 

Vedení škol, učitelé, ale i žáci mají před sebou další nelehký úkol. Ten je spojený s postupným rozvolňováním vládních opatření.

"Ta výuka je vlastně do jisté míry ochuzena, protože třídy nemůžeme míchat. Musejí zůstat homogenní skupiny a my máme samozřejmě třídy dělené a namíchané na výuku jazyků angličtiny, španělštiny, němčiny a francouzštiny," řekl Tomáš Ledvinka, ředitel Malostranské základní školy. 

Podobně jsou na tom školy také s většinou volitelných předmětů. V praxi to znamená častý zásah do rozvrhů hodin.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu