• Načítám...
>

Praha 1 rozsvítila vánoční stromky

  • 2. prosince 2020,
  • 13:24,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

I letos se koná tradiční rozsvěcování vánočních stromečků na různých místech Prahy 1. Vzhledem k současným protiepidemickým opatřením se ale musely všechny akce obejít bez doprovodného programu. Někde byl tento okamžik alespoň v doprovodu koled v podání Podřípského žesťového kvintetu.

Reklama

Praha 1 rozsvítila vánoční stromky. Těch je na území městské části hned několik.

"Jsou to většinou kultovní náměstí nebo místa setkávání místních obyvatel. Tedy nejen před radnicí městské části, což je tradiční symbolika, ale také na Petrském náměstí, Kozím plácku, Betlémském a Malostranském náměstí a tradičně na Kampě. Snažili jsme se ta náměstí krásně vyzdobit. Stromečky rozsvítit tak, aby jejich světlo proniklo do všech koutů lidských duší, protože zažíváme mnoho chmurných příběhů. Covidová doba je pro všechny velkým neštěstím," uvedl Petr Hejma, starosta MČ Praha 1.

Rozsvícení stromků se letos muselo obejít bez doprovodného programu. Na některých místech byl tento okamžik podpořen alespoň koledami v podání Podřípského žesťového kvintetu.

"Advent je dobou klidu, usebrání se. Ale my jsme to měli rádi. Měli jsme vždy takzvané Adventní zpívání, kde se všichni setkávali a vyřádili se. Jak děti, tak dospělí. Teď to bohužel tak moc nejde. Ale přesto si myslím, že rozsvícení stromečků s koledami nám to alespoň trošku nahradí," doplnila Eva Špačková, místostarostka MČ Praha 1.

"Najednou dostala Praha úplně jiný ráz. Více si všímáte věcí, kterých si běžně nevšimnete, protože se musíte prodírat mezi turisty. Takže v tomto směru je to jiné," konstatoval Karel Grabein Procházka, radní MČ Praha 1.

Bez doprovodného programu se musí letos obejít také tradiční akce Vánoce na Kampě.

"Speciálně na Kampě to byla vždy veselice spojená s oslavou svatého Mikuláše, takže tam byli čerti, andělé. To se letos neuskuteční organizovaně. I když my očekáváme, že náhodně tam nějaký Mikuláš přijde," dodal Petr Burgr, místostarosta MČ Praha 1.

Akce se uskuteční v sobotu 5. prosince od 17 hodin.

Kromě rozsvícených vánočních stromků nechybí v ulicích Prahy 1 ani tradiční vánoční výzdoba.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu