• Načítám...
>

Praha 1 dostala lavičku Jaroslava Foglara

  • 17. prosince 2020,
  • 11:48,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

V historickém centru Prahy byla slavnostně odhalena další lavička Jaroslava Foglara. Podle Jaroslava Foglara, jednoho z nejvýznamnějších českých autorů literatury pro mládež a skautského vůdce, je pojmenováno v metropoli už několik laviček. Ta na dětském hřišti v Pražských Stínadlech nese motivy Rychlých šípů.

Reklama

Praha se pyšní další lavičkou s motivy románů jednoho z nejvýznamnějších českých autorů literatury pro mládež a skautského vůdce, Jaroslava Foglara. Dřevěný skvost byl slavnostně odhalen na dětském hřišti v ulici Za Haštalem v Praze 1.

"Mám z toho obrovskou radost, protože jsem zároveň i na straně těch co darují. Jsem ve dvojroli. Jako starosta první městské části a jako člen 48. klubu oldskautů Jestřábi, což jsou pokračovatelé legendárního klubu Jaroslava Foglara. Přišli jsme s tím nápadem, že by lavička měla být právě tady," uvedl Petr Hejma, starosta MČ Praha 1.

Instalace lavičky na dětském hřišti vzešla z iniciativy členů 48. klubu oldskautů Jestřábi. Lavička je z tvrdého dubového dřeva s opěradly vyzdobenými motivy příběhů jednotlivých knih.

"Motivy se váží k jednotlivým vydáním Foglarových knížek, takže se vybere to, co je charakteristické pro daný příběh nebo knihu. A pak se v Praze hledá místo, které nejvíce odpovídá charakteru té knihy. Lavičku jsme darovali Městské části Praha 1. Je to za podporu skautských aktivit a všeho co se kolem Jaroslava Foglara děje," konkretizoval Slavomil Janov, vůdce 48. oldskautského klubu Jestřábi.

Dětské hřiště do budoucna čeká rekonstrukce. Podle místostarostky první městské části se ponese ve stejném tématu jako nová lavička.

"Jednala jsem s lidmi, kteří by nám udělali koncept toho hřiště, ale musíme se zřejmě přizpůsobit tomu, jak dopadne náš rozpočet," doplnila Eva Špačková, místostarostka MČ Praha 1.

Praha 1 se každoročně stará o desítky dětských hřišť na území městské části.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu