• Načítám...
>

V DPS Týnská zazněly vánoční koledy

  • 21. prosince 2020,
  • 17:16,
  • PRAHA 1,
  • Lukáš Kubát

V Domě s pečovatelskou službou Týnská zazněly koledy jako Narodil se Kristus Pán, Tichá noc nebo Rolničky. Městka část pro své seniory pořádala vánoční koncert pod okny. Svůj um při koncertu předvedl Podřipský žesťový kvintet.

Reklama

Vedení Prahy 1 myslí ve vánočním čase na svoje seniory, a tak pod okny Domova s pečovatelskou službou v Týnské ulici zazněly ty nejkrásnější vánoční koledy. O ty se postaral Podřipský žesťový kvintet.

"Je to bohužel letos jen náhrada toho pestrého programu, který máme každoročně připravený pro seniory a tento žesťový kvintet nám tady hraje jako vzpomínka na to, že každý rok pořádáme štědrovečerní oběd v Malostranské besedě pro ty seniory, kteří jsou v podstatě sami," řekl Petr Burgr, místostarosta MČ Praha 1. 

I když se tentokrát nemohly konat žádné hromadné akce, i tak si Středisko sociálních služeb Prahy 1 pro své seniory připravilo několik vánočních překvapení a zazněla také přání.

"Hlavně pevné zdraví, abychom všichni přežili ten covid a bylo zase dobře, aby byla místa a možnost se setkávat, protože hlavně pro obyvatele Prahy 1 staršího věku je to velmi důležité," řekla Helena Čelišová, ředitelka Střediska sociálních služeb MČ Praha 1. 

"Hodně se přeje zdraví, je to velice důležitá věc, ale v tom věku, kdy má člověk za sebou nějaká léta, je také velmi důležité, aby nebyl sám. Přál bych jim, aby byla kolem jejich rodina a když ne rodina, tak sousedé a když nepomohou sousedé, tak aby pomohla radnice Prahy 1," řekl Petr Burgr. 

Během koncertu slyšeli posluchači koledy jako Narodil se Kristus Pán, Tichá noc nebo třeba Rolničky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu