• Načítám...
>

Silvestrovské oslavy zpříjemnil on-line koncert

  • 2. ledna 2021,
  • 10:32,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Silvestrovský on-line koncert byl jedním z mnoha, který se v Malostranské besedě v posledních týdnech roku 2020 v uskutečnil. Tentokrát si mohli lidé užít vystoupení kapely Ivan Hlas Trio. Pražané mohli vystoupení sledovat prostřednictvím sociálních sítí.

Reklama

Poslední den roku 2020 zpříjemnila Praha 1 svým občanům on-line koncertem z Malostranské besedy. V hodinovém živém vstupu, který mohli lidé sledovat prostřednictvím sociálních sítí, zahrála kapela Ivan Hlas Trio.

"Jsme v Malostranské besedě, kde po koncertě kapely Ivan Hlas Trio nastalo ticho. To dokresluje dobu, ve které žijeme. Stav je takový jaký je. Musíme to řešit tímto způsobem. Jsem rád, že i moji kolegové z radnice Prahy 1, k tomuto způsobu řešení přistoupili. A že jsme ve spolupráci s Malostranskou besedou uspořádali tento koncert," konstatoval Petr Burgr, místostarosta MČ Praha 1.

Silvestrovský on-line koncert byl jedním z mnoha, který se tu v posledních týdnech roku 2020 v uskutečnil. Jejich prostřednictvím se mohli Pražané připojit k oslavám výročí znovuotevření Malostranské besedy.

"Vedlo nás k tomu to, že se v roce 2020 kultura zcela zastavila. Pro nás to byl ale zároveň rok desetiletého výročí od znovuotevření Malostranské besedy. Nemohli jsme uskutečnit program, který jsme k tomuto výročí přichystali. A tak jsme s druhou vlnou pandemie začali s on-line koncerty. To vše za podpory Prahy 1, která pomohla v tom, že se tyto koncerty mohly konat," uvedl Ondřej Sychra, produkční Malostranské besedy.

A jaké to vlastně je stát na pódiu před prázdným sálem?

"Teď jsme se o tom bavili v šatně. Má to dvě takové polohy. Po dlouhé době jsme si zase rádi zahráli dohromady, ale bez lidí je to hrůza. Většina těch písniček a věcí je dělána tak, aby to cítění bylo oboustranné. To bohužel chybí," popsal Ivan Hlas, hudebník.

V sérii on-line koncertů z Malostranské besedy si mohli během podzimních a zimních měsíců Pražané užít mimo Ivana Hlase také například Zlatku Bartoškovou, Barboru Šampalíkovou nebo 20 Minutes.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu