• Načítám...
>

Praha 1 očkovala seniory v DPS

  • 19. ledna 2021,
  • 19:18,
  • PRAHA 1,
  • Lukáš Kubát

Senioři z Prahy 1, kteří bydlí v domech s pečovatelskou službou, už mají očkování za sebou. Městská část naočkovala všech šest domů během pouhých dvou dnů. Během vakcinace se pracovníci nesetkali s žádnými většími problémy.

Reklama

Praha 1 očkuje ve velkém. Vakcinuje se v Nemocnici na Františku a k dispozici má městská část i 12 mobilních týmů.

"Na každý den máme očkovací plán. V první fázi očkujeme naše domy s pečovatelskou službou. V každém z nich je speciální, očkovací místnost. Je tam místo pro praktického lékaře a tým záchranářů, kteří očkování aplikují. Během dvou dnů tak postupně naočkujeme všechny zájemce v našich domech s pečovatelskou službou," popsal Petr Hejma, starosta MČ Praha 1.

Ve všech šesti domech s pečovatelskou službou na území Prahy 1 registrují vysoký zájem o očkování.

"Zájem byl skoro stoprocentní v našich domech s pečovatelskou službou, což je velice důležité. Pak vykročíme do terénu pro ty, kteří žijí v bytech," upozornil Petr Burgr, místostarosta MČ Praha 1.

V Domě s pečovatelskou službou v Pštrosově ulici naočkovali zdravotníci dvě desítky seniorů během několika minut.

"Nezaznamenali jsme žádné vedlejší účinky, následky. Pouze byla nějaká lehčí únava. Zajistili jsme i noční službu, pokud by jí bylo potřeba. Já myslím, že naši spoluobčané seniorského věku si to velmi pochvalují. Nikam nemusí, vše jsme zařídili a oni mají radost, že budou chráněni, a že i jejich pečovatelky budou také chráněny," uvedla Helena Čelišová, ředitelka Střediska sociálních služeb MČ Praha 1.

Pro všechny seniory z Prahy 1, kteří potřebují pomoc nebo poradit s očkováním, spustila městská část i speciální linku, na čísle 725 397 934.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu