• Načítám...
>

Senioři z Prahy 1 měli velký zájem o očkování

  • 4. února 2021,
  • 10:02,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 1, jako první, zahájila očkování svých seniorů. Prostřednictvím mobilních očkovacích týmů, organizovaných Nemocnicí Na Františku, do kterých se zapojila i společnost GHC. První dávku vakcíny tak obdrželo více než 80 % seniorů žijících v domech s pečovatelskou službou Střediska sociálních služeb Praha 1.

Reklama

První městská část vytvořila očkovací strategii, díky které se jí podařilo naočkovat více než 80% seniorů žijících v domech s pečovatelskou službou Střediska sociálních služeb Prahy 1. Velký podíl na očkování měli nejen pracovníci mobilních očkovacích týmů, ale také Nemocnice Na Františku.

"Jako první jsme vytvořili vlastní očkovací strategii, díky tomu, že jako jediná městská část tady máme Nemocnici Na Františku, tedy vedle fakultních nemocnic jedinou nemocnici s akutní lůžkovou péčí . Díky tomu jsme tam vytvořili očkovací centrum, a to včetně mobilního očkovacího týmu. Začali jsme jako první očkovat naše seniory 80+. V současné době se nám podařilo naočkovat všechny domy s pečovatelskou službou ," upozornil Petr Hejma, starosta MČ Praha 1.

"Jsem rád, že jsme si jako Praha 1 tu jedničku zachovali i v tom, že jsme byli mezi prvními, kteří očkování zahájili. A jak jsem informován, tak  snad jen u jednoho člověka byla mírná reakce na očkování. Jinak to bylo vše v pořádku. A ti, kteří se nenechali očkovat, tak vlastně v tu dobu nebyli v Praze," doplnil  Petr Burgr, místostarosta MČ Praha 1. 

Zájem mezi obyvateli městské části je také o informační linku k očkování, kterou zřídilo Středisko sociálních služeb Prahy 1. Potřebné informace či pomoc s registrací v Centrálním rezervačním systému tu pracovníci poskytnou každý všední den mezi 8 a 17 hodinou.

"Kolegyně si hovory eviduje a opravdu je jich těch šedesát, sedmdesát za den. Někdy méně. Záleží na době kdy lidé volají. Většinou dopoledne a v časných odpoledních hodinách. Pak se to pohybuje okolo sedmdesáti hovorů během dne. Ne všichni se samozřejmě chtějí zaregistrovat. Je mnoho lidí, kteří volají, protože chtějí informace, jak to bude probíhat, kdy se mohou registrovat," doplnila Helena Čelišová, ředitelka Střediska sociálních služeb MČ Praha 1.

Často se také pracovníci této linky setkávají s tím, že jim volají lidé, kterých se v tuto chvíli očkování aktuálně netýká. Tedy lidé mladší 80 let.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu