• Načítám...
>

Praha 1 stále poskytuje granty na opravy domů

  • 5. února 2021,
  • 10:17,
  • PRAHA 1,
  • David Wilczek

Praha 1 vyhlásila pro rok 2021 granty na opravu domovního fondu. Žádost lze podat jen na vnější opravy pláště domu. Maximální výše grantu pro jednoho žadatele je 1 milion korun.

Reklama

Praha 1 dlouhodobě usiluje o zlepšení stavu domů na území městské části. S tím, že do procesu oprav zapojuje i vlastníky těchto nemovitostí. 

"Poslední dva roky je to převážně jen na vnější plášť, což je fasáda, ale také okna, střecha, případně sanace vzlínající vlhkosti. Tento projekt grantů na opravu domovního fondu běží od roku 2008 a jeho snahou je zlepšit bydlení na Praze 1. Za tu dobu, co je v provozu, jsme do něj dali čtvrt miliardy korun," řekl Jan Votoček, radní MČ Praha 1. 

Žádost se všemi přílohami musí být odevzdána na podatelně MČ Praha 1 nejpozději do pátku 12. března. 

"Žádosti podají, my je obratem vyřídíme, vyhodnotíme a pak dostanou zhruba v polovině května první polovinu peněz, které z toho grantového programu jsou. Musí být hotoví s rekonstrukcí do konce října, pak se provede nezávislá kontrola, jestli skutečně udělali to, co slibovali a na základě toho se jim vyplatí druhá polovina grantu," řekl Jan Votoček. 

Z poskytnutí příspěvku jsou vyloučeny domy, které se používají k podnikání v oblasti hazardních her, realitní činnosti, erotických, ubytovacích a hotelových služeb. Peníze z grantu tak čerpají zejména společenství bytových jednotek, případně bytová družstva. 

"To je za historickou dobu asi 85 spokojených žadatelů, bytová družstva, soukromí vlastníci a nakonec je možnost, aby se přihlásila i firma," řekl Jan Votoček. 

V současné době je v rozpočtu grantu připraveno celkem 19 miliónů korun. Maximální výše, o kterou může zájemce žádat, je jeden milion korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu