• Načítám...
>

Praha 1 rozdává respirátory potřebným

  • 26. února 2021,
  • 16:13,
  • PRAHA 1,
  • Lukáš Kubát

Praha 1 rozdělovala respirátory. Ty dostali klienti domů s pečovatelskou službou nebo lidé v sociální nouzi. Městská část celkem rozdala na čtyři a půl tisíce respirátorů a v případě potřeby je připravena i nadále pomáhat.

Reklama

Čtyři a půl tisíce respirátorů rozdělila Praha 1 mezi ty nejpotřebnější. Distribuce probíhala dvojím způsobem.

"Je to v Domě s pečovatelskou službou, kde jsme se rozhodli pomoci a víceméně jít dopředu s tím, aby ti lidé, kteří bydlí v našich domech a mají pokročilý věk, byli připraveni na tu změnu a na tu restrikci. Evidujeme zhruba 50 lidí, kteří jsou v podstatě v nějaké sociální nouzi, jsou v trvalém kontaktu s našim sociálním odborem a těmto také pomáháme," řekl Petr Burgr, místostarosta MČ Praha 1. 

S naší kamerou jsme dorazili na předávání respirátorů v Domě s pečovatelskou službou u Zlaté studně.

"Rozdáváme je všem uživatelům sociálních služeb na Praze 1, to znamená tísňová péče, pečovatelská služba. Takže respirátory se dostanou po deseti kusech ke klientům jak v domech s pečovatelskou službou, tak i v terénu," řekla Helena Čelišová, ředitelka Střediska sociálních služeb MČ Praha 1. 

Respirátory dostala i paní Nelly Rasmussenová.

"Nejen, že jsem očkovaná už dvakrát, ale všichni mi to závidí, protože přátelé jsou většinou v domácím prostředí a nejsou v takové instituci, jako já," řekla Nelly Rasmussenová, klientka DPS U Zlaté studně. 

V průběhu února v Praze 1 proběhlo i očkování ve všech šesti domovech s pečovatelskou službou a městská část očkuje dál.

"V současné době už vyjíždí mobilní očkovací tým Nemocnice Na Františku. Lékař očkuje seniory v jejich domácnostech. Jedná se hlavně i o imobilní občany a pak budou následovat i ti občané, kteří o to požádali a registrovali se přes naše očkovací centrum," řekla Helena Čelišová. 

Středisko sociálních služeb zřídilo pro seniory první městské části i očkovací informační linku. Ta funguje na číslech 725 397 934 nebo 607 048 183 a v provozu je od pondělí do pátku od 8 do 17 hodin.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu