• Načítám...
>

Nemocnice Na Františku očkuje i mobilní týmy

  • 5. března 2021,
  • 8:11,
  • PRAHA 1,
  • Lukáš Kubát

Praha 1 využívá při očkování proti koronaviru Nemocnici Na Františku. Další stovky lidí pak naočkuje i mobilní tým. Právě mobilní týmy se tak osvědčily, že je půjčují i jiným městským částem.

Reklama

Praha 1 má vlastní očkovací strategii. Ta funguje od začátku ledna a je zatím bez problémů. Plně tu využívají zázemí Nemocnice Na Františku.

"Kde se vytvořilo stacionární očkovací místo, zároveň zde máme vlastní mobilní očkovací tým a k tomu jsme ještě navázali spolupráci s GHC Genetics, která nám posiluje ty mobilní očkovací týmy - máme možnost od nich využít až dvanáct sanitních vozů," řekl Petr Hejma, starosta MČ Praha 1. 

Povedlo se tak naočkovat už všechny domy s pečovatelskou službou v městské části. Jak probíhá očkování v samotné Nemocnici Na Františku doplňuje hlavní sestra.

"Jedeme druhé dávky Pfizeru, nově očkujeme první dávky Moderny a pokud se ptáte na ty mobilní očkovací týmy, tak tam jsme očkovali v první fázi Pfizer a teď očkujeme AstrouZenecou imobilní seniory," řekla Hana Veselá, hlavní sestra Nemocnice Na Františku. 

V očkovacím místě v Nemocnici na Františku mohou naočkovat až 100 lidí denně a stejné množství pak zvládne jeden očkovací tým například v domově s pečovatelskou službou. Horší to je, když mobilní tým jezdí mezi jednotlivými pacienty.

"Základ je mít dobře natrasováno, mít správný itinerář té trasy, kam pojedete, v kolik hodin tam budete, aby tam byl někdo, kdo vám otevře a s tím seniorem musíte vyplnit dotazník, aplikujete tu očkovací látku a pak čekáte 15 - 30 minut, jestli nebude nežádoucí reakce," řekla Hana Veselá.  

S očkováním pomáhá Praha 1 i v jiných městských částech.

"Protože se na nás obraceli i starostové okrajových městských částí a i centrálních, jako je Praha 7, takže jsme na Praze 7 pomáhali očkovat," řekl Petr Hejma. 

V tuto chvíli mají v Nemocnici Na Františku tři covidové jednotky, které jsou plně obsazené. Zároveň tu bojují i s únavou zdravotnického personálu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu