• Načítám...
>

Smetanovo nábřeží čeká proměna

  • 23. března 2021,
  • 15:23,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Smetanovo nábřeží čeká proměna. Ta se bude týkat nejen nově vysazených stromů, rozšíření chodníků či nových tramvajových zastávek. Počítá se také s výrazným snížením tranzitní dopravy.

Reklama

Praha připravuje revitalizaci Smetanova nábřeží. Koncepční materiál IPRu, který se týká dopravního a urbanistického řešení nábřeží na pravém břehu Vltavy schválili pražští radní.

"Ta akce je rozdělena na dvě základní etapy. My bychom rádi realizovali někdy na jaře příštího roku první a poté se zprovozněním Městského okruhu druhou, kde by se rozšířily i chodníky u řeky a to se týká především rozšíření chodníků od Národního divadla směrem ke Karlovým lázním, nových 24 stromů, dvou nových tramvajových zastávek - jedna u Národního divadla a druhá u Karlových lázní a celkové kultivaci tohoto prostoru," řekl Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

Návrh vychází ze společného jednání zástupců pražského Magistrátu a první Městské části. Její starosta je s výsledkem tohoto řešení spokojený.

"My si všichni přejeme, aby ten veřejný prostor byl revitalizován, aby bylo na místě více stromů, aby se zprovoznila historická čapadla, ať už v oblasti Hollar, což je v záměru hlavního města Prahy a zároveň naše čapadlo v rámci revitalizace Anenského trojúhelníku. Všechna ta místa se stanou důstojnými místy Pražské památkové rezervace a přinesou novou kvalitu pro Pražany," řekl Petr Hejma, starosta MČ Praha 1. 

Podle vedení Prahy 1 by revitalizace mohla vézt také k omezení tranzitu v této oblasti, což považuje městská část za velmi důležitý krok pro své obyvatele.

"My teď aktuálně měříme skutečný tranzit. Tranzit je ten, kdo přijede od Tančícího domu a to území projede tak, že do pár minut vyjede Mánesovým mostem, Čechovým mostem, Štefánikovým mostem a nebo dále do Karlína. On to území tedy projel a spotřeboval ho čistým tranzitem," řekl Richard Bureš, radní MČ Praha 1. 

Dopravní obslužnost celé oblasti zůstane zachována pro všechny bez rozdílu. Uvažovaný dopravní režim pouze znemožní projet skrz centrum města po březích Vltavy. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu