• Načítám...
>

MŠ v Praze 1 úspěšně zvládají distanční výuku

  • 31. března 2021,
  • 21:42,
  • PRAHA 1,
  • Lenka Castillo

Povinnost vzdělávat distančně děti v povinné předškolní docházce mají od 1. března tohoto roku mateřské školy a to podle manuálu Ministerstva školství. Jak takové distanční vzdělávání funguje například ve školkách v Praze 1, zjišťoval náš štáb. S kamerou se vydal do Mateřské školy Masná.

Reklama

Kvůli epidemiologické situaci v Praze nemohou stále ani předškoláci denně docházet do mateřských škol. Povinné vzdělávání těch, kteří mají poslední školní rok před nástupem do ZŠ se však musí dodržet. Děti je tak od letošního 1. března absolvují distančně. Kolektivy učitelů jednotlivých mateřinek pro ně vypracovaly povinnou vzdělávací nabídku. Vše mohou s dětmi provádět rodiče nebo jimi pověřená osoba.

"Já musím říct, že všech našich sedm mateřských školek se k tomu postavilo velmi dobře, přijaly to jako výzvu a já jsem byla osobně překvapena a velmi ráda za to, jakým způsobem se k tomu přihlásily a jak je to různorodé, v každé školce úplně jiné," pochvaluje si radní MČ Praha 1, Eva špačková.

Řeč je především o MŠ Hellichova, Letenská, Pštrossova, Opletalova. Revoluční, Řásnovka a Masná. Právě v MŠ Masná jsme si o zdejší formě distančního vzdělávání povídali s její ředitelkou.

"Používáme aplikaci WhatsApp, paní učitelky posílají videa, která natočí nebo nějaké poslechové básničky, písničky. Jsou na to opravdu úžasné ohlasy a zpětné vazby od těch rodičů a od dětí. Také natáčejí videa a posílají nám je zpět," doplňuje Jana Hegerová, ředitelka MŠ Masná.

Děti si tak mohou s paní učitelkou třeba i zacvičit. Plán je určený pro všechny děti, tedy i ty menší. Jen ony to mají jednodušší a nepovinné. Veškeré materiály pro povinné předškolní vzdělávání školky rodičům i dětem dodávají.

"Ráda bych poděkovala všem paním ředitelkám i paním učitelkám v našich mateřských školkách za to, jak se k té výzvě postavily, jak to provádějí, jak to dělají a s jakým nadšením," dodává radní Eva Špačková.

Podrobnější informace o distančním vzdělávání v mateřských školách v Praze 1 je možné nalézt na jejich webových stránkách nebo na stránkách úřadu Škola nás baví. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu