• Načítám...
>

Kostelní slavnosti probíhají online

  • 6. dubna 2021,
  • 13:25,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Společný projekt Markéty Fassati a Prahy 1 pod názvem Kostelní slavnosti si mohou Pražané vychutnat i v letošním roce. Spokojit se ale musí pouze s online koncerty. Ty je možné sledovat např. prostřednictvím YouTube.

Reklama

Také v letošním roce pokračují Kostelní slavnosti. Jedná se o společný projekt sopranistky Markéty Fassati a MČ Praha 1. Série koncertů začala už v adventním čase v kostele sv. Mikuláše.

"Ty neodmyslitelně patří k Praze 1. Já jsem moc ráda, že vedení Prahy 1 má takovou velikou přízeň k těmto duchovním zastavením," řekla Markéta Fassati, sopranistka. 

Koncerty série Kostelních slavností se tentokrát kvůli pandemii konají tzv. za zavřenými dveřmi. Diváci si je tak mohou vychutnat pouze v online podobě.

"Ta dob je taková, jaká je a my jsme využili možnosti ukázat v podstatě přes umění duchovní rozměr MČ. To znamená, že jednotlivé koncerty se konají ve vybraných kostelích a že to byl velice dobrý počin a má to svou duchovní hodnotu, nejen uměleckou," řekl Petr Burgr, místostarosta MČ Praha 1. 

"My jsme už v březnu natáčeli čtvrtý online koncert v rámci Kostelních slavností a to bylo u boromejek na Petříně. Téma bylo meditace. Dubnový koncert bude v kostele sv. Jindřicha v Jindřišské ulici. Téma je Invence," řekla Markéta Fassati.  

Každý ze série koncertů se nejen koná na jiném místě, ale je také na jiné téma. Posluchači se tak mohou těšit na rozmanitý repertoár.

"Koncerty, místa a program vybíráme velmi pečlivě a řekla bych citlivě s ohledem na to, kde a v jakém kostele se to nahrává," řekla Markéta Fassati. 

Všechny koncerty si můžete poslechnout na YouTube kanále Prahy 1 nebo přes webové stránky Kostelních slavností.


Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu