• Načítám...
>

O osudu Anenského trojúhelníku je rozhodnuto

  • 23. dubna 2021,
  • 15:14,
  • PRAHA 1,
  • Lukáš Kubát

Zastupitelé hlavního města a vedení první Městské části našli společnou řeč v projektu revitalizace Anenského trojúhelníku a zpřístupnění přilehlého čapadla. Javor, který tu stojí, bude zachován a čapadlo by mělo být zpřístupněno lávkou, která povede od dalšího čapadla Hollar.

Reklama

Mnoho emocí a demonstranti z řad veřejnosti. I tak vypadlo jednání zastupitelstva hlavního města. To totiž jednalo o revitalizaci Anenského trojúhelníku a hlavně o javoru, který na něm stojí. Tento javor stříbrný totiž stojí v cestě zpřístupnění historického čapadla. Nakonec zastupitelé hlavního města a vedení Prahy 1 našli kompromisní řešení. 

"Nakonec jsme našli cestu, jak projekt zrealizovat a ten strom zachovat. Já jsem za to rád, protože nikdo z nás nemá radost z toho, když se musí pokácet strom," řekl Petr Hejma, starosta MČ Praha 1. 

"Dohoda spočívá v tom, že ten strom zůstane stát, zůstane zachovalý v tom prostoru, dokončí se podle toho stávajícího návrhu zbytek toho náměstí a dendrolog nařídí tu správnou úpravu toho kořenového systému, aby ten strom nebyl poškozený. Pak jsme podpořili pokračování dalšího projektu, což je takové nízkovodní molo, s podmínkou, aby tam nemohly přistávat lodě," řekl Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

Čapadlo u Karlových lázní by mohlo být zpřístupněné směrem od řeky, lidé by k němu mohli chodit po lávce od dalšího čapadla Hollar.

"Já bych byl rád, abychom dokázali zrevitalizovat alespoň část toho čapadla, to znamená směrem od řeky zkusit do čapadlo vyčistit a ještě k němu přistavět to molo a na to navázat tou pěší jednoduchou dřevěnou lávkou, která bude nekomerčně využívaná a bude sloužit pouze k procházkám podél řeky Vltavy," řekl Petr Hejma.  

Celý projekt lávek musí být ještě doprojednán a bude muset získat i několik povolení. Revitalizace Anenského trojúhelníku bude už brzy dokončena. A k javoru radnice první Městské části vysadí ještě další nový strom, přibude i vodní prvek a lavičky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu