• Načítám...
>

Rekonstrukce Anenského trojúhelníku pokračuje

  • 29. dubna 2021,
  • 9:37,
  • PRAHA 1,
  • Lukáš Kubát

Rekonstrukce Anenského trojúhelníku v Praze 1 pokračuje. Projekt nově počítá s javorem stříbrným. Ten se kácet nebude a přístup do historického čapadla bude zajištěn procházkovým molem směrem od Vltavy. První část rekonstrukce by měla být hotová do konce roku.

Reklama

Projekt rekonstrukce Anenského trojúhelníku, zpřístupnění historického čapadla směrem k řece a vytvoření promenády v podobě procházkového mola pokračuje.

"Jsem moc rád, že čtvrteční zastupitelstvo hl. m. Prahy tento projekt posvětilo. My jsme se na druhé straně zavázali, že tento projekt budeme realizovat v etapách," řekl Petr Hejma, starosta MČ Praha 1. 

Městská část se bude snažit při rekonstrukci realizovat co nejvíce plánů z původního projektu.

"Na tomto místě zachováváme javor stříbrný, dáváme mu šanci, pokud bude mít vitalitu, aby zde byl, takže se kolem něj vytvořil i takový ochranný vál, vysázela se zde tráva, takže tady bude takový travnatý kopeček a v té zbylé části se zrealizuje to, co bylo původně plánováno. Na podzim sem zasadíme vzrostlý strom, který bude cca 13 metrů vysoký. Bude to platan, který bude mít nádhernou korunu. Zároveň zde vznikne vodní prvek v podobě kašny, takového vodopádu z té stěny," řekl Petr Hejma.   

Vznikne tu i malé náměstíčko s lavičkami. Historické čapadlo bude zpřístupněno díky procházkovému molu, které na Vltavě vznikne.

"To znamená klasické dřevěné molo na stabilní konstrukci při hladině řeky. Byla by to stavba, která by byla z dálkového pohledu nerušící charakter Pražské památkové rezervace. To molo by mělo právě propojit toto čapadlo z druhé strany s obnovovaným čapadlem Hollar," řekl Petr Hejma. 

První část rekonstrukce Anenského trojúhelníku by měla být hotova nejpozději do konce kalendářního roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu