• Načítám...
>

Parky v Praze 1 mají projít obnovou

  • 28. dubna 2021,
  • 21:43,
  • PRAHA 1,
  • Lenka Castillo

Praha 1 plánuje revitalizaci svých parků. Momentálně má na stole několik připravených projektů. Zaměřit se chce v nejbližší době na tři z nich. Obnovou mají projít parky Klárov, Cihelná a Lannova.

Reklama

Praha 1 plánuje v dohledné době revitalizovat a opravovat tři ze svých parků. Projekty jsou již připraveny, těšit se tak můžete na obnovu parků Cihelná, Lannova a Klárov.

"Klárov jako takový je projekt, který by víceméně zasadil stromy a obnovil dětské hřiště, kde ty povrchy, lavičky a herní prvky jsou poměrně zastaralé a aby se to prostředí stalo jakousi oázou uprostřed toho ruchu, který se tam díky Malostranské stanici metra a tramvajové zastávky nachází, tak aby to místo bylo klidné a občané si tam mohli odpočinout," řekl Richard Bureš (ODS), radní MČ Praha 1.

Se samotnou realizací úprav chce městská část začít na podzim, tehdy plánuje například vysazení stromů. Dlouhodobě připravený projekt je park Cihelná. Prezentován byl i na městských výstavách. S jeho obnovou se čekalo na schválení projektu cyklostezky, která parkem povede. 

"Park projde kompletní revitalizací, to znamená, že budou obnoveny cesty a tráva, měly by zde vzniknout pobytové schody, tak aby lidé mohli směrem k Vltavě využívat to, co je běžné ve světě. To znamená schodiště, na kterém mohou sedět a ta cyklostezka povede po řece, takže je to společný projekt s magistrátem," řekl Richard Bureš (ODS), radní MČ Praha 1.

Hotovo by podle radního mohlo být příští rok ještě před létem. A pokračováním péče o parky, zeleň a dětská hřiště je park Lannova. Tam se chystá obnova prvků pro seniory. 

"My chceme, aby tato místa nebyla jen pro děti, ale aby naši senioři a nebo starší si mohli zacvičit na těch venkovních prvcích, které do města také patří," řekl Richard Bureš (ODS), radní MČ Praha 1.

I v tomto případě chce městská část vše zvládnout do konce roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu