• Načítám...
>

Galerie 1 předvedla díla mladých talentů

  • 2. června 2021,
  • 9:55,
  • PRAHA 1,
  • Ondřej Švec

Po koronavirových omezeních začíná naplno ožívat i kulturní život v Praze. Galerie 1 v první městské části přivítala zajímavou výstavu obrazů studentů výtvarných kurzů ateliéru Praga prima a jejich pedagogů. Jak vypadá práce mladých talentů, co bylo tématem vernisáže a co si o umění myslí místostarosta Prahy 1 pan Petr Burgr? To se dozvíte v naší reportáži!

Reklama

První červnový den byl nejenom dnem dětí, ale také dnem kultury a umění, minimálně v Praze 1, kde se v Galerii 1 konala vernisáž obrazů studentů výtvarných kurzů ateliéru Praga prima a jejich pedagogů.

"Je to převážně ukázka prací z posledních dvou let studentů ateliéru Praga Prima, je to rozdělené podle sekcí a hlavně podle technik, které se u nás studenti učí," řekla Marie Ladrová, malířka a pedagožka ateliéru Praga Prima. 

Jelikož převážnou část studentů ateliéru Praga Prima tvoří dámy, tak i mezi vystavovanými díly byly hlavně obrazy, které vytvořily ženy. A podle všeho to vypadá, že talent jim rozhodně nechybí.

"Když jsem to tady nakonec nainstalovala, tak jsem užasla a byla jsem dojatá, protože jsem zjistila, že ty mé studentky jsou neuvěřitelně šikovné. Kvalita těch akvarelů si myslím, že překračuje kvalitu u nás vystavovaných akvarelů," řekla Marie Ladrová. 

 Práce nadějných studentek výtvarného umění by nemohly takto veřejně spatřit světlo světa bez podpory městské části Praha 1, která tradičně umění podporuje. 

"Praha 1 je majitelem této galerie a snaží se v podstatě tu galerii otevřít tomu kulturnímu světu. My zajišťujeme tento prostor zdarma, zajišťujeme tady dozor a celý ten provoz a dáváme ten prostor k dispozici umělcům tak, aby si to podle svého zorganizovali," řekl Petr Burgr, místostarosta MČ Praha 1. 

Doufejme, že se pomalu daří za koronavirem dělat už definitivní tečku a kulturní život v Praze a celém Česku bude moci opět svobodně a nezávisle žít a takovýchto podobných výstav bude hojně přibývat. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu