• Načítám...
>

Praha 1 pokračuje v pomoci podnikatelům

  • 8. června 2021,
  • 17:29,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Již od loňského března pomáhá Praha 1 podnikatelům, ať už se jedná o odklad splátek nájemného či propagaci provozoven. V pomoci živnostníkům pokračuje městská část i nadále.

Reklama

Již od počátku pandemie Covid - 19 pomáhá MČ Praha 1 živnostníkům. Městská část tehdy např. umožnila těm, kteří užívají její nebytové prostory, odklad splátek nájemného do výše kauce.

"Nikdo v té době samozřejmě nevěděl, jak dlouho ta situace bude trvat a když se ukázalo, že to ty podnikatele nespasí, tak jsme na podzim začali přemýšlet o nějaké další pomoci, takže jsme na to navázali tím, že jsme pro ty podnikatele vyhlásili 30 - 50 % slevy na dobu 6 měsíců, což zahrnuje zhruba ten první půl rok roku 2021," řekl Karel Grabein Procházka, radní MČ Praha 1. 

"Je to věc, kterou jsme zažili poprvé v životě jako všichni ostatní, takže první měsíc jsme museli mít všichni zavřeno a potom bylo naší provozovně dovoleno otevřít, takže jsme statečně otevřeli, ale na ulici nebyli žádní lidé, nikdo nechodil, protože všechny úřady měly home - office, byly zavřeny všechny obchody, to jsou také naši zákazníci, starší lidé se báli chodit po ulici a také chyběli turisti," řekla Eva Hrušková, majitelka provozovny. 

Městská část s pomocí živnostníkům pokračuje i nadále. Zřídila např. podnikatelské centrum, které pomáhá podnikatelům individuálně řešit problémy způsobené pandemií.

"Nemíříme jen na podnikatele, kteří jsou v našich nebytových prostorách, ale i na podnikatele, kteří jsou v soukromých prostorách, kde se snažíme, ať už formou nějakého poradenství, formou určitých informací, co mohou očekávat od MČ, ale i formou propagace, což dělá hlavně naše oddělení komunikace," řekl Karel Grabein Procházka.  

Živnostníci tak mohou využít např. možnosti natočení videa o jejich provozovně. To je následně zveřejněno na webu, sociálních sítích a na Youtube kanále městské části.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu