• Načítám...
>

Praha 1 bude i nadále podporovat Kostelní slavnosti

  • 23. června 2021,
  • 15:20,
  • PRAHA 1,
  • Redakce

Městská část Praha 1 podpořila, v době koronavirové krize, bezpočet kulturních projektů. Mezi ně patří i série koncertů Kostelní slavnosti. Ty založila sopranistka Markéta Fassati. Poslední koncert proběhl koncem června.

Reklama

Kostelní slavnosti. Pod tímto názvem se skrývá série koncertů v prostorách pražských kostelů. Projekt sopranistky Markéty Fassati podpořila městská část Praha 1. Poslední, před prázdninový on-line koncert, se uskuteční koncem června.

"Ta kombinace toho nádherného chrámu a té hudby, která se tady rozléhá, protože hudba a chrámy a kostely a duchovní život k době neodmyslitelně patří. Však také duchovní tvorba je neskonale dlouhá, nespočetná, napříč staletími. Jistě mi dáte za pravdu, že i vy, když přijdete do kostela a slyšíte tam hudbu, tak na vás působí až tak, že máte možná husí kůži, jako máme my, pokaždé když hrajeme a zpíváme v kostele," popsala Markéta Fassati, sopranistka a autorka projektu.

Cílem projektu je představit divákům nejen krásnou hudbu, ale i ukázat prostředí méně známých, pražských kostelů.

"My říkáme, že Bůh dává sedm darů a jsou to síly moudrosti. A jeden z nich je dar umění. A skrz to umění, si myslím, se dá chodit k Bohu docela napřímo. Takže, řekl bych, to spojení duchovna a umění, je poměrně hluboké," konstatoval P. Bonaventura Ondřej Čapek, farní vikář.

Partnerem projektu, který vznikl na podzim 2020, je městská část Praha 1. A garantem první náměstek této městské části, Petr Burgr.

"Tento projekt v podstatě otevírá chrámy, kostely, veřejnosti. Je to díky technice, je to díky umění paní Fassati, a je to i díky přispění městské části Praha 1," doplnil Petr Burgr, místostarosta MČ Praha 1.

Záznam koncertu můžete sledovat na webových a facebookových stránkách Prahy 1. A také na webových stránkách marketafassati.com, kde jsou k dispozici i záznamy všech koncertů projektu Kostelní slavnosti. Další koncert se uskuteční ve druhé polovině září.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu