• Načítám...
>

Dobrovolní hasiči uspořádali příměstský tábor

  • 12. července 2021,
  • 13:54,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Dobrovolní hasiči Prahy 1 uspořádali pro děti příměstský tábor. Holky i kluci se během pěti dnů naučí formou hry, jak se zachovat v případě nebezpečí a zároveň si najdou nové kamarády.

Reklama

Každý rok organizují dobrovolní hasiči Prahy 1 příměstský tábor a ani letošní rok není výjimkou. Na děti během týdne čeká program, během kterého zažijí nejen zábavné hry, ale také se naučí spoustu zajímavých a praktických dovedností.

"Je to taková, jakoby lehká obdoba požárního sportu, který dělají profesionální hasiči. Je to hodně na motoriku, na pohyb, a tak dále. Je to náročné. Ono proběhnout to samozřejmě chvilinku trvá," uvedl Zdeněk Čihák, velitel jednotky SDH Praha 1.

"Myslím si, že pro děti je to velmi příjemné a velmi přínosné, protože zvláště hasiči mají ty cíle tak udělané, a tak nastavené, že prostě jenom obohacují ty malé děti, které pak se nebojí, jsou odvážné a dovedou spolupracovat," konstatovala Eva Špačková, místostarostka MČ Praha 1.

Tábor se jako každý rok koná v prostorách Loretánské zahrady a mezi dětmi je o něj obrovský zájem.

"Vlastně, když se spustí přihlašování, že ano, prostě elektronické záležitosti, tak je to otázka několika minut a je to obsazené. A já se musím vyjádřit, že je sice desátý ročník a měli bychom slavit, ale hlavně máme velkou radost, že se to vůbec uskuteční. Žijeme v době, kdy vlastně ze dne na den nevíme, co se může stát. Tak velké poděkování organizátorům. Máme radost, že tady můžeme být, a že ty děti si to mohou užít," dodal Petr Burgr, místostarosta MČ Praha 1.

Tábor je určený pro děti od 6. do 12. let a děti se mohou mimo jiné těšit na ukázku práce železničních hasičů nebo psovodů městské policie. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu