• Načítám...
>

V Hradčanské galerii J. Kalouska se konaly slavnosti

  • 22. července 2021,
  • 16:41,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Již dvanáctým rokem pořádá Hradčanská galerie Josefa Kalouska Hradčanské letní výtvarné a hudební slavnosti. Akce se koná ve spolupráci se studenty DAMU a městskou částí Praha 1. Letošní ročník slavností byl věnován Josefu Kalouskovi, a to u příležitosti jeho narozenin.

Reklama

Již dvanáctým rokem pořádá Hradčanská galerie Josefa Kalouska, Hradčanské letní výtvarné a hudební slavnosti. Ani letošní rok nebyl výjimkou a návštěvníci si užili příjemný večer plný hudby a výtvarného umění.

"Je to propojení výtvarného umění, hudebního, pantomimy, literárních večerů. Jde nám o to, aby ty letní večery, které jsou opravdu krásné, byly spojeny s co nejširším večerem, který má nejširší možnost propojení umění. Tento projekt je proto výjimečný, že v létě vlastně otevíráme tu komorní galerii právě v prostředí Hradčan. V blízkosti hradu, otevřených hradních zahrad a různých zákoutí, kde lidé mohou to spojit vlastně s procházkou právě na hrad," konstatovala Světlana Kalousková, galeristka Hradčanské galerie Josefa Kalouska.

Akce probíhá ve spolupráci se studenty DAMU a městskou částí Praha 1, která akci podporuje po celých dvanáct let. Letošní ročník slavností byl věnován Josefu Kalouskovi, a to u příležitosti jeho narozenin.

"Kdysi řekl, že léto je jeho, a že on má své hosty, a že ty hosty rád představí, protože vlastně miluje tu krajinu a zvláště to léto. Takže proto vlastně to byl takový trošku jeho projekt. Kdy on si vlastně si svoje hosty vybíral. A tento večer ho doprovází vynikající autorka Jana Kremanová, která s ním tvoří takový už legendární tandem. Ona, vlastně je jí osmdesát tři let, a je to skutečně autorka, která už je klasickou představitelkou českého, výtvarného, současného umění," dodala Světlana Kalousková, galeristka Hradčanské galerie Josefa Kalouska.

Hradčanská galerie Josefa Kalouska vznikla v roce 1992, jako komorní obrazová síň, na místě bývalé konírny v kanovnickém domě na Hradčanském náměstí 12. Výstavní činnost provádí od roku 1994.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu