• Načítám...
>

V Hradčanské galerii J. Kalouska se konaly slavnosti

  • 22. července 2021,
  • 16:41,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Již dvanáctým rokem pořádá Hradčanská galerie Josefa Kalouska Hradčanské letní výtvarné a hudební slavnosti. Akce se koná ve spolupráci se studenty DAMU a městskou částí Praha 1. Letošní ročník slavností byl věnován Josefu Kalouskovi, a to u příležitosti jeho narozenin.

Reklama

Již dvanáctým rokem pořádá Hradčanská galerie Josefa Kalouska, Hradčanské letní výtvarné a hudební slavnosti. Ani letošní rok nebyl výjimkou a návštěvníci si užili příjemný večer plný hudby a výtvarného umění.

"Je to propojení výtvarného umění, hudebního, pantomimy, literárních večerů. Jde nám o to, aby ty letní večery, které jsou opravdu krásné, byly spojeny s co nejširším večerem, který má nejširší možnost propojení umění. Tento projekt je proto výjimečný, že v létě vlastně otevíráme tu komorní galerii právě v prostředí Hradčan. V blízkosti hradu, otevřených hradních zahrad a různých zákoutí, kde lidé mohou to spojit vlastně s procházkou právě na hrad," konstatovala Světlana Kalousková, galeristka Hradčanské galerie Josefa Kalouska.

Akce probíhá ve spolupráci se studenty DAMU a městskou částí Praha 1, která akci podporuje po celých dvanáct let. Letošní ročník slavností byl věnován Josefu Kalouskovi, a to u příležitosti jeho narozenin.

"Kdysi řekl, že léto je jeho, a že on má své hosty, a že ty hosty rád představí, protože vlastně miluje tu krajinu a zvláště to léto. Takže proto vlastně to byl takový trošku jeho projekt. Kdy on si vlastně si svoje hosty vybíral. A tento večer ho doprovází vynikající autorka Jana Kremanová, která s ním tvoří takový už legendární tandem. Ona, vlastně je jí osmdesát tři let, a je to skutečně autorka, která už je klasickou představitelkou českého, výtvarného, současného umění," dodala Světlana Kalousková, galeristka Hradčanské galerie Josefa Kalouska.

Hradčanská galerie Josefa Kalouska vznikla v roce 1992, jako komorní obrazová síň, na místě bývalé konírny v kanovnickém domě na Hradčanském náměstí 12. Výstavní činnost provádí od roku 1994.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu