• Načítám...
>

Praha 1 pokračuje v rekonstrukcích školních zařízení

  • 2. září 2021,
  • 12:45,
  • PRAHA 1,
  • Dagmar Kopečková

Školní budovy, v městské části Praha 1, prošly během prázdnin dílčími opravami, aby se tak připravily na další školní rok. V městské části zároveň probíhají i další rekonstrukce.

Reklama

Závěr letních prázdnin s sebou nesl i dokončování dílčích oprav v městské části Praha 1. Ty se týkaly školních zařízení, která se připravovala na nový, školní rok. 

"Jsou to většinou takové věci jako je malování, ale je zde i vybudování odborných učeben. Pak je to třeba výměna osvětlení, krytin, ostění v jídelnách, a tak dále," konkretizovala Eva Špačková, místostarostka MČ Praha 1.

Nejednalo se však jen o klasické opravy. V jedné ze škol byl dokonce zavěšován i starožitný lustr.  

"Tady ve Vodičkově, škole vedle, byl historicky na velmi dlouhé opravě. Tak ten se zavěšoval. Je to opravdu starožitný, velmi krásný lustr," upozornila Eva Špačková, místostarostka MČ Praha 1. 

Kromě již hotových oprav, taktéž započala rekonstrukce Základní školy Brána jazyků na Vojtěšské ulici. Budova je více než 100 let stará.

"Tam se bude rekonstruovat vlastně celá ta budova. Od střechy, krov se musí zrepasovat. Zrepasují se okna, protože jsou historická a škola nakonec dostane novou fasádu," popsala Eva Špačková, místostarostka MČ Praha 1.

Dokončeno bylo i nové hřiště Mateřské školy v Masné, která byla zároveň poslední školou, kde hřiště neprošlo rekonstrukcí. Opravy probíhají stále v MŠ Řásnovka 2.

"Výkopové práce a všechny tyto, takové podstatné věci, už jsou za námi. A teď se bude budovat. Budují se příčky, budují se nově vzniklé třídy, a tak dále," doplnila Eva Špačková, místostarostka MČ Praha 1.

Městská část Praha 1 rekonstrukce zařízení neustále sleduje. Zároveň, v již opravených školách, zahájila školní rok a dětem přeje, aby byl lepší než ten minulý. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu