• Načítám...
>

Divadlo Lucie Bílé nabízí divákům herecké hvězdy

  • 27. září 2021,
  • 11:20,
  • PRAHA 1,
  • Dagmar Kopečková

Divadlo Lucie Bílé zve diváky na francouzskou komedii Milionový údržbář. V hlavních rolích excelují Petr Nárožný a Veronika Freimanová.

Reklama

Divadlo Lucie Bílé uvádí francouzskou komedii, z pera Erica Assouse, Milionový údržbář. Pomyslné režijní taktovky se chopil herec, dramatik, scenárista a divadelní režisér, Antonín Procházka. 

"To je výborně napsaná francouzská komedie. V hlavní roli Petr Nárožný a Veronika Freimanová. No a to je, myslím, lepší než vyprávět děj. Je to, bych řekl, velmi překvapující. Jsou tam zajímavé zvraty a končí to naprosto nečekaně," nastínil Antonín Procházka, režisér.

Hlavními postavami romantické komedie jsou Jean Pierre a Séverine, bývalí partneři, kteří si rozhodně nic nedarují. Osud je ale opět svede dohromady. Petr Nárožný a Veronika Freimanová svými výkony na jevišti naprosto excelují. Spolupráce oba, pochopitelně, velice těší. 

"Já jsem s Veronikou hrál naposledy v Činoherním klubu. To je strašně dávno, protože myslím, že záhy po revoluci, Veronika ještě s Janou Švandovou, odešly z Činoheráku. Já jsem tam zůstal ještě strašně dlouho, ještě tam dohrávám jednu věc. A pak jsme se vlastně nesetkali nikde. Veronika hodně točí, já ne, takže tam příležitost nebyla a na divadle také ne. Jsem docela rád, že jsme si spolu, tak říkajíc, na stará kolena zahráli," konstatoval Petr Nárožný, herec.

"Je to asi dva, tři roky, co Petr přišel s tím, že má tento text a že by to chtěl se mnou dělat. Tak jsme si to pořád slibovali, takže vlastně až za covidu se to podařilo, že v klidu jsme si to nazkoušeli, neflákali jsme se a myslím, že práce to byla bezvadná," zavzpomínala Veronika Freimanová, herečka.

Na scéně se, kromě ústřední dvojice, objevují i další herečtí kolegové, jako například Zuzana Žáková, Robert Hájek, Lucie Zedníčková nebo Vasil Fridrich. Komické zvraty postavy ukazují z mnoha úhlů. A co se konkrétně Veronice Freimanové na její roli nejvíce líbí?

"To, jak se to rozjíždí, to jak netuší, do čeho padá a co se všechno semele. A jak si chvílemi myslí, že má navrch a ono to tak není," uvedla Veronika Freimanová, herečka.

Petr Nárožný, podle svých slov, hraje v představení průměrného muže. Žebříček, jeho zatím ztvárněných rolí, však průměrný rozhodně není. A jakou postavu by si ještě přál zahrát?

"Já jsem vždycky toužil zahrát si detektiva, ale ne toho, co hrají teď ty kluci. Takového nějakého dědka, jako byl Marvan," prozradil Petr Nárožný, herec.

Představení diváky okouzlí i jednoduchou scénou, která ještě více podpoří herecké výkony. Samotné Divadlo Lucie Bílé vítá návštěvníky ve zcela novém kabátu. Prošlo totiž rekonstrukcí. 

"Ta spočívala jednak v úpravě takové té přívětivé části toho divadla. To jest to, když se do toho divadla vleze, tak aby byl divák uchvácen už tou čistotou, designem, a tak podobně. A pak samozřejmě i tou technickou stránkou divadla. To znamená, že jeviště a jevištní technika také si prošla svým, protože vlastně od nějakého roku 1993 se tu neivestovala ani koruna a to divadlo jenom fungovalo a fungovalo," upozornil Karel Zaňák, ředitel divadla.

Představení Milionový údržbář vykouzlí úsměv na tváři každému divákovi. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu