• Načítám...
>

Madame Tussauds nabízí setkání s celebritami

  • 13. října 2021,
  • 11:47,
  • PRAHA 1,
  • Dagmar Kopečková

Toužíte po setkání s nejznámějšími světovými celebritami? Nebo byste se rádi vrátili do minulosti a pohlédli do očí nejvýznamnějším osobnostem české historie? To vše a ještě víc nabízí Muzeum voskových figurín Madame Tussauds v Praze.

Reklama

Muzeum voskových figurín Madame Tussauds nabízí návštěvníkům možnost setkat se tváří v tvář s nejznámějšími osobnostmi historie i současnosti. Jedná se o pražskou pobočku londýnského muzea a je jedinou ve východní Evropě.

"Máme tady cca 45 voskových figurín. Část těch figurín je z naší provenience a my jsme před dvěma lety podepsali frenšízovou smlouvu s Madame Tussauds a vlastně oni nám dodávají ty světové figury jako jsou v Londýně a dalších dvaceti zemích světa," konstatoval Zdeněk Kočík, majitel Muzea voskových figurín Madame Tussauds.

Návštěvník může spatřit mimo jiné i nejvýznamnější osobnosti české historie, jako je například Karel IV. či Alfons Mucha. Předstoupit však můžeme i před světové celebrity. Setkáme se tak s Brucem Willisem, Tomem Cruisem, Lady Gaga, či třeba s fotbalistou Davidem Beckhamem. Figuríny jsou vytvořeny do nejmenších detailů. Samotná výroba není pochopitelně snadná. 

"Pracuje na tom několik profesí. Jsou to sochaři, kteří udělají a dají podobu té figuríně. Pak jsou to vlásenkáři, obličejoví designéři. Pak jsou to lidé, kteří to odlejí skutečně z pravého vosku. Pak jsou to sochaři, kteří udělají tělo a nakonec kostyméři, kteří na to ušijí kostým," popsal Zdeněk Kočík, majitel Muzea voskových figurín Madame Tussauds.

V muzeu si na své přijde jak milovník české historie, tak i fanoušek filmu, hudby nebo sportu. K již vystaveným figurínám taktéž pravidelně přibývají i další nové exponáty.

"Každý rok přibývají nové a nové celebrity, takže vlastně to, co přibývá v Londýně, tak část těch figur dvě, tři vždycky jdou k nám do Prahy," dodal Zdeněk Kočík, majitel Muzea voskových figurín Madame Tussauds.

Muzeum voskových figurín Madame Tussauds zprostředkovává pro veřejnost naprosto unikátní a hlavně nezapomenutelný zážitek. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu