• Načítám...
>

Kostelní slavnosti v Praze 1 poctily česko - italskou hudbu

  • 27. října 2021,
  • 12:02,
  • PRAHA 1,
  • Marek Tereba

V duchu pocty česko - italské hudbě se nesl večer se zpěvačkou Markétou Fassati. Pro občany Prahy 1 vystoupila v rámci Kostelních slavností a diváky potěšila hudbou třeba od Wolfganga Amadea Mozarta.

Reklama

V krásném prostoru barokní kaple Italského kulturního institutu zazněly Kostelní slavnosti. Atmosféru celého koncertu sopranistky Markéty Fassati podtrhovala právě barokní kaple, která byla založena italskou komunitou a jezuity v 16. století.

"Já bych řekla, že po té době toho covidu je vše jinak a že člověk tomu musí věnovat mnohem více času a energie, ale o to více s láskou připravujeme celý ten program a koncert. Jsem za to moc ráda, že zrovna tady, v tomto nádherném prostoru můžeme oslavit s lidmi česko - italskou kulturu. A nejen tu hudební, ale i přátelství," řekla Markéta Fassati, zpěvačka.

Markétu doprovodili na piano a housle její dva přátelé, Slivie Ježková a Roman Patočka. A v jejich provedení si diváci vychutnali opravdové mistry. 

"Musím říci, že jsme zahrnuli i například Wolfganga Amadea Mozarta, který psal v italském jazyce a jsou tam skladby, které byly v Praze premiérované," řekla Markéta Fassati. 

V minulém roce koncerty Městská část Praha 1 pořádala se zpěvačkou online a letos se konečně občané jedničky dočkali vystoupení, které si mohli vyslechnout bez použití počítače. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu