• Načítám...
>

Osvícení otužilci rozzářili Čertovku

  • 4. listopadu 2021,
  • 15:58,
  • PRAHA 1,
  • Marek Tereba

S blížící se zimou nastala sezona pro Český otužilecký svaz. Před očima všech kolemjdoucích se skupina otužilých sportovců vrhla do Vltavy hned pod Karlovým mostem.

Reklama

Pro někoho je to děsivá představa v létě. Pár desítek otužilců do Vltavy leze i teď v listopadu, a to i přes to, že ta voda má něco přes 10 stupňů. Já jsem se rozhodl, že to zkusím aspoň na nohy a je to šílený. 

Pro mě šílený, pro několik desítek otužilců z České otužilecké unie je 11 stupňů prý ještě v pohodě. Letos se takto scházejí již pošesté.

"Před lety mě napadlo, že by bylo pěkné si někdy při tréninku zaplavat se světly, udělali jsme to a pak nakonec to bylo přijato médii i hlavně plavci s úspěchem, takže to opakujeme. Posledních několik let to děláme v Čertovce, protože je to krásné. Plaveme ke Karlovu mostu a pak zpátky, takže je to taková akce, která je čím dál tím oblíbenější a myslím, že se líbí účastníkům a když jsou diváci, tak i divákům. Tohle není soutěž, my chceme, aby z toho lidé měli dobrý pocit a aby jim to bylo příjemné, takže pokud tam vleze a vylezl by hned, tak je to jeho věc, stejně si tam trochu zasvítí. Nejsou to závody ani soutěž, takže podle libosti," řekl Vladimír Komárek, předseda České otužilecké unie. 

Akce se zúčastnili otužilci všech věkových kategorií. 

anketa

S dobrou náladou se všichni do vody doslova vrhli. Po celou dobu plavby na řece opravdu zářili a přilákali tak pohledy všech kolemjdoucích. 

anketa

Další otužileckou akcí v centru Prahy bude určitě Tříkrálové plavání, tak si ji nenechte ujít alespoň jako diváci. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu