• Načítám...
>

Zimu v Praze 1 zpříjemní venkovní kluziště

  • 3. prosince 2021,
  • 11:26,
  • PRAHA 1,
  • Ondřej Švec

Návštěvníky Prahy 1 čeká zima plná sportu a radovánek. V chladném počasí se mohou zahřát na venkovním kluzišti na Střeleckém ostrově. Pro místní a děti je vstup zdarma, brusle vám tam navíc půjčí a na zahřátí si můžete dát třeba čaj nebo punč. Od 6. prosince je pak navíc k dispozici i další kluziště, tentokrát na čapadle Hollar. Nebojte se proto zimy a vyrazte protáhnout nohy na venkovní kluziště, kde si užijí zábavu děti i dospělí. Více už v naší reportáži.

Reklama

V Praze 1 si můžete zimní měsíce zpříjemnit návštěvou venkovního kluziště na Střeleckém ostrově. Pro místní a děti do 10 let je vstup zcela zdarma a pokud náhodou nemáte brusle, nevadí, na místě vám je rádi půjčí.

"Je to pro mě určitá nostalgie, protože já jsem si udělal takovou rešerši svého mládí a dětství a ve čtvrti, ve které jsem bydlel na Praze 1, tak za mého dětství byla čtyři kluziště. Když se nám nelíbila, tak jsme ještě bruslili na zamrzlé Čertovce. Vracíme něco, co tady bylo a co i k Vltavě patří," řekl Petr Burgr, místostarosta MČ Praha1.

Venkovní kluziště na Střeleckém ostrově vzniklo ve spolupráci městské části Praha 1 s Malostranskou besedou, která kluziště zároveň provozuje. A přestože se na ploše bruslí, tradiční ledová plocha to přeci jen není.

"Jsou to speciální umělohmotné platy švýcarské výroby a právě protože na Střelecký ostrov se dostat je poměrně složité, tak jsme zvolili tuto variantu po domluvě s MČ Praha 1, to znamená, že k tomu nemusí být žádný agregát a je to opravdu jen dřevěná konstrukce, na tom ty desky a ten mantinel," řekl David Hanzlík, provozovatel kluziště na Střeleckém ostrově.

Díky tomu zabrala stavba i s instalací osvětlení pouhé dva dny. Takové kluziště je oproti ledovému sice o něco pomalejší, ale za to se na něm nezamáčíte a tolik si nenatlučete, takže je ideální pro začátečníky nebo děti.

"My bychom byli moc rádi, aby se i v centru Prahy sportovalo a bruslení je obecně oblíbené, takže jsme moc rádi, že se nám podařilo vytvořil na Střeleckém ostrově veřejné kluziště pro všechny, kdo přijdou," řekl Petr Hejma, starosta MČ Praha 1.

A pokud by vám náhodou kluziště na Střeleckém ostrově nestačilo, od 5. prosince 2021 můžete využít druhé na Ovocném trhu, případně od 6. prosince 2021 i třetí, tentokrát na čapadle Hollar. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu